Najem pluga

Če je vaš dovoz dovolj širok (in si lahko to finančno privoščite), potem je najbolj enostaven način za čiščenje najem zimske službe, ki bo s plugom to storila namesto vas. Pozanimajte se, ali je v vaši bližini kakšno podjetje, ki se ukvarja s to dejavnostjo.

Odstranjevanje z lopato

Dobra stara tehnika je seveda odstranjevanje snega z lopato. Ta metoda zahteva potenje in trdo delo, hkrati pa je neprijazna do telesa. Vendarle pa bo delo na koncu opravljeno. Razumljivo pa je, da se z lopato nad sneg ne more odpraviti vsakdo. Če imate zdravstvene težave, ste starejši ali pa se vam po napornem dnevu v službi pač ne ljubi ukvarjati še s tem, razmislite, da bi za delo s sladkarijami ali nekaj evri nagradili sosedovega otroka.

Puhalnik za sneg

Še ena od metod je uporaba puhalnika za sneg. Res je, da boste tudi ob tem napeli nekaj mišic, morali boste iti na mraz, a bo delo vendarle opravljeno hitreje kot pa z lopato.

Sol in pesek

Glede na količino zapadlega snega, pa vam ga bo morda uspelo staliti s soljo ali kakšno tekočino za pospešitev taljenja. Kasneje lahko očiščeno površino pred hišo pred ledom zavarujete tako, da jo posipate s peskom.

Postavitev ogrevalnega omrežja

V določenih predelih države vsako zimo pade veliko snega – in to pogosto -, da bi bilo morda pametno investirati v bolj proaktiven pristop za čiščenje snega. Če si to lahko privoščite, bi morda bilo vredno razmisliti o postavitvi ogrevalnega omrežja pod samim dovozom, ki ga lahko vključite iz toplega zavetja vaše hiše. Ko začne padati sneg, samo vključite ogrevanje, ki bo dovoz ohranjeval na takšni temperaturi, da bo sproti topil zapadli sneg.

Terensko vozilo z nastavitvenim plugom

Če živite na ruralnem območju in je do vaše hiše težko priti, zaradi česar morate za čiščenje poskrbeti sami, pomislite, da bi kupili manjše terensko vozilo, na sprednji del katerega lahko namestite plug, s katerim počistite dovoz.

Počakajte na dež ali sonce

Redno spremljajte vremensko napoved, saj se vam bo na ta način morda uspelo izogniti kakršnemu koli delu in skrbi. Morda bosta za čiščenje snega poskrbela dež ali pa višje temperature.