Kljub natrpanemu urniku se na praznike pripravite sistematično.

Večno pravilo – napišite si seznam

Naredite seznam z vsemi predprazničnimi obveznostmi - seznam daril, hrane, obiskov… Postavite si datum, do katerega morate obveznosti opraviti. Tako boste preprečili, da bi kaj pozabili, hkrati pa boste brez razmišljanja vse obveznosti hitreje opravili.

Iskanje daril

Napišite seznam družinskih članov in prijateljev. Po želji jih razvrstite v skupine glede na znesek, ki ga boste potrošili za darila. Tako boste imeli pregled nad že kupljenimi darili, komu pripadajo in finančnimi omejitvami. Če ste brez idej, je prav tako dober sistem uporaba iste teme. Odločite se, v kakšnem stilu bodo darila. Tako boste zožili svoj izbor in se izognili zmedi preveč idej. Odločite se recimo, da boste letos podarili knjige in poiščite darila le v tem okvirju.

Zavijanje daril

Pripravite si škatlo z vsemi potrebščinami. Papir, trakci, lepilo, škarje in drugi pripomočki naj bodo spravljeni na enem mestu in namenjeni le za zavijanje daril. Tako se boste izognili teku v trgovino v zadnjem trenutku, ker vam manjka bistven pripomoček za zavijanje.

Peka sladkih dobrot

Piškote ali oblate za torto lahko spečete že vnaprej. Le tesno jih zapakirajte in zamrznite v zamrzovalniku. Izognili se boste peki na dan praznika, ko je dodatno delo tisto, kar najmanj potrebujete.

Razdelite si mesec na četrtine

Naredite si urnik za cel mesec, ki naj bo razdeljen na tedne. Prvi teden naj bo namenjen nakupovanju daril (pomembno je, da se tega ne lotite v zadnjem trenutku), drugi teden okrasite dom, tretji teden vnaprej pripravite hrano za praznično pojedino, četrti teden pa uživanje - pojdite na obisk, v mesto, na kuhano vino, skratka, vzemite si čas za sebe in svoje bližnje.

Če se boste dobro organizirali, boste postorili vse, pa še dovolj časa vam bo ostalo za resnično vesel veseli december.