Čeprav mnogi moški menijo, da svojim ženam dovolj pomagajo pri hišnih opravilih (in se s tem tudi hvalijo), je realnost bistveno drugačna. Vsakodnevna hišna opravila namreč v več kot 80 odstotkih opravljajo ženske.

Prepiri zaradi nereda v hiši

Mnoge ženske trdijo, da do najhujših prepirov v njihovih gospodinjstvih pride ravno zaradi nereda v hiši. Marsikdaj prej opazijo nabiranje prahu, moški pa neredko enostavno spregledajo in ne registrirajo drobtin na mizi, umazanije v kopalnici ...

moski.jpg

Čiščenje kopalnic, pomivanje posode, kuhanje, likanje so praktično od vekomaj »rezervirani« za pripadnice lepšega spola, moški pa včasih pomagajo, ko gre za majhna popravila v hiši ali pa pri nakupovanju. Kako pa je s čiščenjem? Ali moškega sploh lahko spremenite v ljubitelja čistoče, ki se bo tudi aktivno boril proti njej?

Pokažite mu, da čistoče ni težko doseči

Svojemu partnerju lahko pokažete, da je čistočo lahko doseči, da to ni nek nedosegljiv ideal, za katerega se je treba v nedogled truditi. Če bi vedel, da  lahko kopalnico zadovoljivo pospravi v že desetih minutah - zakaj jih ne bi žrtvoval, da bi razveselil svojo partnerko?

moski2.jpg

V kopalnici vedno hranite vlažne robčke, s katerimi lahko v nekaj sekundah pobrišete umazane površine. Uporabljajte univerzalno sredstvo za čiščenje, saj ga lahko uporabite v večini primerov, kar je manj begajoče, kot če bi imeli za vsako opravilo posebno čistilo.

Moških nered v večini primerov ne moti tako kot žensk, nekatere študije pa kažejo, da se jih kar 60 odstotkv raje pretvarja, da ne slišijo dobro, ko jim žene dajejo lekcije o čiščenju. Po eni strani se večina žensk pritožuje, koliko dela imajo, vendar pa, če priznajo ali ne, delo b hiši v resnici raje vzamejo v svoje roke, saj menijo, da so hitrejše in spretnejše od moških. Z malo truda z obeh strani pa lahko najdeta skupno, za oba enostavnejšo pot.