Kupite sezonsko sadje in ga postavite za okras

Nakupovanje hrane lahko morda spremenite v igro: vsakič poskusite najti čim bolj kakovostno in čim bolj zdravo hrano za čim nižjo ceno. To naj vam torej ne bo obremenitev, temveč igra.

Kupujte sezonsko sadje in zelenjavo, saj bosta hkrati polna okusa, ne bosta pa preveč draga. Za povrh se boste tako obnašali še bolj trajnostno.

Ne kupujte rezanega cvetja. Za okras raje najdite leseno ali stekleno skledo in v njej razporedite sezonsko sadje. Polepšalo bo vsak prostor.

Kupite cenejše sadje, ki postaja prezrelo, ga narežite na rezine in zamrznite. Kasneje ga boste lahko v mešalniku zmešali z mlekom, jogurtom ali sladoledom.

_315.jpg

Kupite večje zavitke hrane in gojite svojo zelenjavo

Kupujte večje zavitke hrane, ki je veliko pojeste: kosmičev, testenin, riža, semen, začimb. Nato jih shranite v lične steklene posodice, ki so lahko tudi v okras kuhinji.

Če najdete znižano zamrznjeno zelenjavo, z njo napolnite svoj zamrzovalnik. Tudi takšna zelenjava je zelo zdrava, poleg tega pa je že delno pripravljena, tako da skrajša čas, ki ga morate preživeti v kuhinji.

Kupite kruh tik pred zaprtjem prodajalne, saj je takrat velikokrat kar precej znižan (celo do polovice). Nato ga narežite na rezine in zamrznite.

Na okenski polici gojite sveža zelišča, posebno baziliko ali timijan. Veliko zelenjave lahko pridelate tudi na balkonu: v cvetlična korita posadite solato, v večji cvetlični lonček pa paradižnik.

Namesto da kupujete drage omake za špagete, jih pripravite sami. Nič več časa vam ne bo vzelo, če boste v ponvi na olju prepražili zelenjavo (denimo čebulo in bučke), pločevinko paradižnika in nekaj paradižnikovega koncentrata. Omako začinite z baziliko z okenske police.