Veliko ljudi ima na vrtu žar in komplet vrtnega pohištva,; toda veliko bolj prijetno je poleti ven preseliti kar celo kuhinjo. Kaj torej potrebujete?

Žar

Poletna kuhinja seveda mora imeti žar, saj nam ta omogoča pripravo zdrave in okusne hrane. Najboljši pa je žar, ki je pravzaprav vgrajen v pravi kuhinjski otok.

outdoor_kitchen_ideas.jpg

Omarice

Tudi v zunanji kuhinji boste potrebovali prostor, kamor boste lahko postavili vso potrebno posodo, pripomočke in pribor. Saj ne mislite vendar vsega, kar potrebujete, vsakič nositi iz običajne kuhinje na vrt in nazaj! Najboljše je kupiti kar kuhinjski otok, ki ima že predele za shrambo.

Korito

Kuhinja pač ni popolna brez korita. Oprati je treba zelenjavo in si umiti roke. Če boste morali vsakič v kuhinjo ali kopalnico, pa vam bo poletna kuhinja kmalu presedla in boste raje uporabljali notranjo.

great_outdoor_kitchen.jpg

Hladilnik

V njem lahko poleti shranjujete osvežilne pijače pa tudi zelenjavo, ki ste jo ravnokar pobrali z vrta in jo nameravate kmalu porabiti. Vanj lahko sproti pospravljate hrano, ki je ne potrebujete več na vrtni jedilni mizi.

Delovna površina

Morate si seveda pustiti tudi nekaj prostora, kjer lahko režete in sekljate; prav tako pa potrebujete tudi prostor, kamor lahko stvari odlagate. Najboljša rešitev je delovni pult, prekrit z neobčutljivo površino. Za luksuzni pridih lahko uporabite marmor.