Kodrasti bišon

Male kosmate žogice so izjemno vesele živali, ki jih ni težko učiti. Idealne so tudi za družine in stanovanja. Če jih boste redno umivali in česali, ne bi smeli povzročati alergije.

Šnavcer

Obstajajo v treh velikostih – pritlikavi, srednji in veliki. So izjemno navezani na svoje lastnike, zato vam mora ustrezati, da boste zanje vedno v središču pozornosti. Ker so precej trmasti in energični, pa boste morali kar nekaj časa vložiti tudi v njihovo učenje.

Yorkshirski terier

To je zelo nežna in zvesta pasma, ki za gibanje ne potrebuje velikega dvorišča. Svojim lastnikom je zelo vdan, rad je ves čas v njihovi družbi in se še raje crklja. Treba pa ga je vsak dan krtačiti.

mini_yorkshire_terrier.jpg

Bedlingtonski terier

Na prvi pogled je bolj podoben jagenjčku, je pa zelo blag in prisrčen. Vendar pa potrebuje veliko gibanja in športnih aktivnosti. Redno ga je treba tudi krtačiti in vsakih šest tednov striči.

Šicu

Šicu je zelo živahen in razigran psiček ter idealna družba za ljudi, ki imajo nekaj več časa. Lastnika ima zelo rad, vendar pa se zna tudi postaviti zase. Redno ga je treba krtačiti.

Koder

Kodri obstajajo v treh velikostih – v igračasti, pritlikavi, srednji in veliki (kraljevski). So ena najbolj inteligentnih in učljivih pasem. Sebe doživljajo kot enakopravnega družinskega člana in zahtevajo, da se tako do njih obnašajo tudi drugi. So tudi zelo družabni in imajo radi otroke. Potrebujejo le veliko krtačenja in pogosto striženje.

poodle.jpg

Basenji

Ta pasma nikoli ne laja pa tudi njihova dlaka ne potrebuje posebne nege. Pes se namreč čisti sam in nima močnega vonja. Basenji je zelo inteligenten, radoveden in razigran, vendar pa je tudi razmeroma dominanten, zato potrebuje izkušenega lastnika, ki ima dovolj časa zanj. Ni primeren za družine z otroki in drugimi psi.

Samojed

Samojed je zelo prijeten pes, ki pa ne zdrži dolgo na enem mestu, zato morate z njim početi veliko zanimivih in ves čas drugačnih stvari. Potrebno pa ga je tudi redno negovati. Lahko je precej samostojen in trmast, zato potrebuje lastnika, ki ima dovolj samozavesti, da ga lahko kroti.

Puli

Puli je odločen pes, poln energije in želje po družbi in zabavi. Potrebuje veliko teka pa tudi lastnika, ki se mu ni težko vsakodnevno spopadati z njegovo trmo, vztrajnostjo in zahtevnostjo. Potrebuje tudi redno nego.

100_1059.jpg

Maltežan

To je zelo simpatičen psiček, ki je hkrati zelo nežen in zvest. Zmožen je velikanskega občutka sočutja, zelo rad pa se tudi crklja. Lastnik mora imeti veliko časa oziroma ga mora vzeti s seboj, kamor koli gre. Potrebuje vsakodnevno krtačenje.