Naj letošnji morski spomini ostanejo v vašem domu in vas spominjajo na lepe dni. Školjke, ki ste jih nabirali na plaži, lahko na več načinov vnesete v vaš dom in tako dodate pridih, ki vas bo na spominjal na morje čez vse leto, do naslednjega poletja.

Dekoracija s plaže in morja

Najpreprostejši in najcenejši način za ustvarjanje lepega morskega vzdušja so školjke, morske zvezde, kamni, mivka in drugi predmeti, ki jih lahko najdete v bližini morja. Kombinirajte denimo modrobelo barvno kombinacijo namiznega okrasa, ki naj bo sestavljen iz dišečih svečk, okrasnih školjk, morske zvezde, lepo zložene brisačke…

sea_shell_collections.jpg

Pomagate si lahko tudi z drugimi okraski, ki le spominjajo na morje, kot so slike, risbe ali makete barčic, školjk, ladijskih krmil ter različnih mornarskih vozil. Pobrskajte po predalih in poiščite debelo vrv, s katero nato v obliki vozla popestrite, na primer, leseno stopniščno ograjo. Na bližnje police postavite sobne rastline v cvetličnem lončku, ki ste ga polepšali z morskimi motivi; zemljo okoli rastlin pa zakrijte s plastičnimi kroglicami, ki spominjajo na bisere, ali z manjšimi kamenčki z obale.

d4fc5_stylish_glass_flowers_decoration_picture_6.jpg

Kam dekoracijo postaviti?

Mizo v kuhinji lahko pogrnete s prtom z vzorci sider ali mornarskih vozlov, nanjo pa postavite običajno vazo, napolnjeno s peskom ali vodo in školjkami. V dnevni sobi osvežite najopaznejšo polico in klubsko mizico, na katero postavite kar koli morskega. Za večje ujemanje si lahko omislite še okrasne blazine z morskim motivom. Morska dekoracija pa ne sme manjkati niti v spalnici oziroma kopalnici.