Potpuri

Sami ustvarite dišeč sivkin potpuri. Zberite cvetove in dodajte liste katerih koli drugih zelišč ali začimb (denimo koriandra, cimeta in muškatnega oreščka). Posušite, zmešajte, dodajte nekaj kapljic sivkinega eteričnega olja in pospravite v pisane vrečke iz blaga, ki jih nato obesite po stanovanju.

sivka.jpg

Solata

Sivka je tudi užitna, z njenimi dišečimi cvetovi pa lahko elegantno okrasite solato. Kombinirate jo lahko tudi s piščancem, medom, gorčico, limeto, balzamičnim kisom in olivnim oljem.

Čaj

Ko se želite sprostiti, v skodelico vroče vode dodajte dve žlici sivkinih cvetov. Počakajte nekaj minut in uživajte v okusni pijači. Zvečer vam lahko tudi pomaga zaspati.

Odišavljanje oblačil

V vse omare položite vrečke iz blaga, ki ste jih napolnili s sivkinimi cvetovi. Vaša oblačila bodo tako vedno dišala sveže, dotaknili pa se jih ne bodo niti molji. Z vrečkami sivke lahko celo sušite perilo v sušilnem stroju.

lavender_sugar_in_jar1.jpg

Sladkor

Zmeljite skodelico sladkorja in tri žlice sivkinih cvetov. Sivkin sladkor lahko uporabite pri peki peciva ali pa z njim postrežete čaj.