Dražeče in zdravju nevarne kemikalije, ki naj bi omrtvile bolhe, niso najbolj prijazna rešitev − ne za nas ne za hišno žival. Zato raje izberite eno izmed naslednjih rešitev ter se z naravnimi sredstvi in izvlečki trajno znebite nadležnih bolh.

Rožmarinova mešanica

Dve čajni skodelici svežega rožmarina dajte v vrelo vodo za trideset minut. Tekočino nato precedite, odstranite liste in dodajte tri do štiri litre tople vode -  odvisno od velikosti vašega psa. Počakajte, da se voda ohladi na primerno temperaturo in z njo prelivajte psa, dokler ne bo čisto moker. Zatem pustite, da se pes naravno posuši in že bo tekal okoli brez zajedavcev.

Eterično olje sivke

Psa najprej temeljito oprhajte in obrišite z brisačo, nato pa mu po kožuhu nakapajte nekaj kapljic sivkinega eteričnega olja. Osredotočite se na območje na vratu in začetku repa.

lavender_oil3.jpg

Pivski kvas

Lahko pa v pasjo hrano dodate majhno tableto pivskega kvasa. Kvas se bo izločal skozi kožo, vaš pes pa bo zato manj privlačen za bolhe. Posvetujte se  s svojim veterinarjem o pravilnem odmerku kvasa, kar je odvisno od teže živali.

Jabolčni kis

Žlica jabolčnega kisa v vodi, ki jo vaš ljubljenček pije vsak dan, bo naredila pasjo kožo bolj kislo in neokusno za bolhe. Če vaš pes mešanice ne bo želel popiti, pa lahko zmešate pol vode in pol kisa, tekočino prelijete v razpršilko in jo uporabite kot repelent.

spray_bottle.jpg

Limonin sok

Limono razrežite na četrtine, jo polijte z vročo vodo in pustite čez noč stati. Zjutraj tekočino nalijte v razpršilko ter jo razpršite po celem pasjem kožuhu, še posebno pa se osredotočite na območje okoli repa in začetka nog, za ušesi in okoli glave; pri tem pa pazite, da  kisla tekočina ne uide v oči vašega kosmatinca.