Odličnost novih Geberitovih splakovalnikov se kaže v visoki kakovosti materiala in odpornosti na praske ter ultravijolično svetlobo, zaradi česar ne porumenijo tako kot drugi kotlički. Na voljo je tudi varčnejše dvokoličinsko splakovanje, poleg tega pa je količino porabljene vode za splakovanje mogoče nastaviti po lastni želji. Model AP116plus je še naprednejša različica, ki ponuja dodaten predal za enostaven vnos čistilnih tablet, s katerimi je mogoče poskrbeti za dodatno svežino v kopalnici.

Montaža splakovalnika je izjemno enostavna in ne povzroči nobenega nereda. Geberitova nova splakovalnika pa odlikuje tudi oznaka "top silent", kar pomeni, da z diskretnim splakovanjem straniščne školjke ne boste vznemirili cele hiše.

geberit_ap116.jpg

Janez Smerdelj, priznani slovenski oblikovalec, ki mu je bilo že drugič zaupano oblikovanje novega Geberitovega splakovalnika, nam je zaupal, s kakšnimi izzivi se je soočil tokrat. »Največji problem predstavlja oblikovno ujemanje kotlička in straniščne školjke, saj oblikovalec ne more vplivati na izbor kupca. Zato sem se odločil za nevtralno formo s poudarkom na ergonomiji upravljanja, ki splakovalniku daje tudi karakter. Upravljalska dvokoličinska tipka je umeščena v sredino pokrova, tako da je enako priročna za levičarje in desničarje. Oblikovna semantika išče navdih v valovanju vode, medtem ko velikost tipk jasno sporoča dvokoličinsko rabo vode.«