Živa streha je pravzaprav bivalni prostor, ki združuje več elementov: je zatočišče, kjer si po napornem dnevu opomorete, načrtujete prostočasne aktivnosti ali preprosto le zrete v zvezde. Združuje vse funkcije vsakdanjega življenja v kompaktno in samozadostno kapsulo, ki jo postavite na streho mestnih zgradb.

living_roof_7.jpg

Bivanje s čisto vestjo

Montažna živa streha je mišljena kot alternativa hotelskim sobam ali začasnemu bivališču. Velika je 8,5 metra in ima na vsakem koncu dve turbini; v izjemno izoliran obod so vgrajene fotovoltaične celice, s pomočjo katerih proizvaja električno energijo. Objekt proizvede mnogo več energije, kot jo dejansko porabi.

Poleg solarne izkorišča tudi vetrno in vodno energijo: z vgrajenimi zbiralniki vode zbira deževnico in jo z generatorjem pretvarja v energijo, z majhnimi turbinami pa izkorišča moč vetra. Energijsko učinkovite skulpture je možno zlahka prestaviti po mestu. Turisti, naveličani standardnih hotelskih ponudb, in okolju naklonjeni posamezniki boste tako lahko v bližnji prihodnosti stanovali v takšnih  "oklepih" na vrhu strehe.

living_roof_10_energy.jpg

Notranjost

Notranjost je minimalistično opremljena v nevtralni beli in sivi barvi, ima harmonično zaobljene oblike sten ter ponuja prekrasen razgled skozi okna. Prava inovacija pa je, da se bivalni prostori spremenijo glede na potrebe stanovalcev. Z vrtečo osjo jih je možno spremeniti v navpičen, poševen in vodoraven položaj, tako da ustvarite prostor za spanje, dnevno bivanje ali delo.

Lahko se odločite, da ležite v postelji, medtem ko gledate skozi strešno okno, ali ustvarjate za delovno mizo - preprosto, z vrtenjem pridete do želenega modula. Kopalnica in območje za kuhanje sta postavljena na skrajnem koncu, ki zagotavlja nekaj več zasebnosti in trdno povezavo s filtracijskim ter odvodnim sistemom.

living_roof_2.jpg

Elektronski hišni sistem

V kabino je vgrajen informacijski sistem, ki nadzoruje shranjevanje predmetov v vgradne omare in stran iz vidnega območja. Velik informativni zaslon vsebuje podatke o najnovejših kuharskih receptih, lahko pa se tudi spremeni v širok ekran za gledanje televizije ali filmov. Ostre poteze notranje opreme omehča oblazinjeno pohištvo.

Več fotografij žive strehe pa si lahko ogledate v fotogaleriji.