Nikakor na police ne postavite izključno knjig skorajda enakih velikosti. To bo delovalo dolgočasno. Raje pokažite svojo ustvarjalnost in pomešajte knjige različnih žanrov in izdaj, dodajte pa tudi nekaj revij in dekorativnih predmetov.

Pomembna je simetrija

Preveč majhnih predmetov ustvari nered. Raje čim bolj zapolnite prostor; nato pa večje predmete uravnotežite z manjšimi. Pomembna je tudi simetrija. To pomeni, da lahko simetrično z ene in druge strani police razporedimo podobne stvari. Knjige naj ne bodo samo na eni strani, temveč naj bodo razporejene na več mestih, med njimi pa naj stoji kaj drugega.

shelf_style_overall.jpg

Police delujejo najlepše, če na njih prevladujejo predmeti v nevtralnih, predvsem zemeljskih barvah. Uporabite pa tudi belo in kremno barvo ter malce obrabljen les in kovino. Nato po njih razporedite še nekaj živih barv za popestritev.

Pravilna kompozicija za lep učinek

Ko urejate polico, morate doseči ravno pravšnjo kompozicijo. Zato prestavljajte stvari, dokler ne boste zadovoljni s končnim vizualnim učinkom. Pri tem  vaja resnično dela mojstra.

shelf_style_books.jpg

Na policah kombinirajte horizontalne in vertikalne kupe predmetov. Nekaj knjig lahko denimo položite tudi na škatle ali pa škatlo položite na knjige, ki so zložene ena poleg druge.

Dodatek barve

Vse police lahko po želji pobarvate; za bolj zanimiv vizualen učinek pa lahko za njimi postavite tudi tapete z vzorcem. To bo nekoliko nepričakovan dodatek k notranji opremi. Z barvnim papirjem pa lahko ovijete tudi posamezne knjige ali škatle.

shelf_style_boxes.jpg

Na police postavite tudi košare. Vanje lahko namreč pospravite različne malenkosti (ključe, daljinske upravljalnike …) pa tudi otroške igrače ali papirje. Tako pa boste v kompozicijo dodali nekaj več teksture.