Razglejte se po dnevnem prostoru in začnite s tistim, kar že imate: v mnogih domovih namreč že imate osnovo za dobro otroško igralnico. Razmislite, ali je glavna stena v vaši dnevni sobi ali jedilnici dovolj prostorna. Široko odprte stene lahko uporabite za oglasne deske, kot podloge za umetniške projekte; otroci pa jih lahko tudi prebarvajo z kredo, da spodbudite njihovo ustvarjalnost.

playroom_chalkboard_e1305749111185.jpg

Neizkoriščeni prostori

Neizkoriščen prostor spremenite v območje za igro: če imate v domu prostor za shranjevanje ali prostore, ki jih ne uporabljate vedno, jih zlahka preoblikujete v večnamensko območje za igranje in učenje. Klet, shramba, neuporabljena soba za goste ali pisarna so idealne za preoblikovanje.

playroom_basement_e1305749304552.jpg

Prednost teh prostorov je, da jih lahko prebarvate v igrive barve in vanje namestite zabavno pohištvo, tako da lahko sobo uporabljajo družinski člani vseh starosti, ne samo otroci. Eno steno uporabite za televizijo in območje videoiger, kjer bo vsa družina uživala ob različnem času dneva.

Združite izobraževanje in igro

Za številne domove je možnost, da imajo ločeno študijsko območje in območje za aktivno igranje otrok, preprosto nerealna zaradi pomanjkanja prostora. Zato združite obe funkciji in ločite le to, kdaj v dnevu bo območje namenjeno za določeno dejavnost.

playroom_school_e1305749404527.jpg

Pisalne mize za otroke z računalnikom in organiziran prostor za šolsko delo lahko pozneje uporabite za družabne igre. Razmislite o mizi, ki ima veliko prostora in zložljivo delovno površino, ne pozabite pa izkoristiti niti navpičnega prostora.

Skupna raba prostora

Večnamenska otroška igralnica je odlična možnost za vse družinske člane. Če živite v majhni hiši ali stanovanju, kjer težko namenite cel prostor le igri, morate najti način, da svoj prostor delite s svojimi malčki. Odločite se za nevtralne tone in za dekoracijo uporabljajte barvno pohištvo in pripomočke.

playroom_color_e1305749484230.jpg

Pisane preproge, pribor, stene in dekoracija v vašemu otroku spodbudijo igrivi občutek. Če boste prostor pozneje uporabili za druženje odraslih, izberite nevtralno paleto barv: čokoladno rjavo zmešajte z modrimi in zelenimi odtenki.