Če hočete svoj vrt spremeniti v pravi raj, ne potrebujete nobenega bogastva. Vse, kar potrebujete, je nekaj časa, veliko ustvarjalnosti in malo denarja.

Vrt naj bo urejen harmonično

V svoj vrt lahko vložite vse bogastvo tega sveta, toda še vedno bo deloval neurejeno, če vsi njegovi elementi ne bodo sestavljali složne celote. Uporabite lahko zelo različne rastline, kose pohištva, materiale in dekorativne predmete, vendar pa morate paziti, da jih povezuje skupna nit.

paradise_backyard.jpg

Razkriva naj vašo osebnost

Ureditev vaših prostorov nikoli ne sme biti namenjena samo tujim očem. Predvsem mora vsak dan razveseljevati vas. Prav zato se ne bojte vključiti elementov, ki so vam še posebno všeč – nenavadne rastline, poslikane cvetlične lončke, pisane dekorativne blazine in celo debele preproge.

Vključite tudi nekaj barve

Čeprav imate morda raje bolj nevtralno barvno paleto,  vključite v vrt vsaj nekaj barve. Takšna malenkost namreč resnično poživi našo okolico in nam podari novo energijo. Posebno lepo se z vsakim vrtom podata zelena in modra.

beautiful_backyard.jpg

Uporabite elemente narave

Vrt lahko okrasite tudi z elementi, ki jih najdete v naravi. Zgradite ribnik ali dodajte nekaj lepih skal. Prav tako pa posadite rastlinje, ki bo privabilo metulje, ptice in čebele.

Upoštevajte, da je vreme lahko hladno ali toplo

Vaš vrt naj bo uporaben v vseh vremenskih razmerah. V vročih dneh zato poskrbite za senco s senčnikom ali tendo, v hladnih dneh pa zaprite del verande.