Koliko se boste morali voziti?

Ko kupujete stanovanje, preverite, koliko je oddaljeno od vaše službe pa tudi od drugih rednih dejavnosti. Kje so najbližje šole, vrtci, trgovine, knjižnice, telovadnice, zdravniki? Če se boste morali povsod odpeljati z avtomobilom, bo to namreč podražilo dejansko ceno vašega stanovanja, odvzelo pa vam bo tudi veliko dragocenega časa.

Kako varni boste?

Preverite, kako odporna je struktura stanovanja v primeru potresov in drugih naravnih nesreč. Pozanimajte se, ali je bila zgradba v preteklosti kdaj že poškodovana. Poskušajte pridobiti mnenje strokovnjaka, saj mora biti varnost resnično na prvem mestu. Prav tako pa lahko na policiji tudi izveste, kakšna je resnična stopnja kriminala v okolici.

121889pic1.jpg

Kakšni so mesečni stroški?

Izračunajte, koliko boste morali mesečno odšteti za stroške vzdrževanja, za elektriko, vodo in ogrevanje. Preverite pa tudi, da prejšnji lastniki niso pustili kakšnih koli neplačanih računov. 

Pogovorite se z lastnikom in sosedi

Če ste za stanovanje izvedeli v nepremičninski agenciji, poskušajte najti dejanskega lastnika. Tako se lahko namreč izognete dodatnim stroškom, morda pa dobite tudi več informacij. Poskušajte pa tudi spoznati bodoče sosede ter tako predvidite, ali vam bodo morebiti povzročali težave.