Sobne rastline

V kuhinjo, dnevni prostor in kopalnico postavite rože in zelišča, ki ste jih posadili v cvetlične lončke. Ti bodo vaš dom odišavili, hkrati pa še očistili zrak.

Lupine citrusov

Kadar se odločite pojesti katero koli vrsto citrusov, jih najprej olupite, njihove lupine pa postavite v kipečo vodo. Medtem ko bo voda počasi vrela, bo njihov svež vonj odišavil vse prostore.

citrus_paradisi_grapefruit_pink.jpg

Naravna eterična olja

Nekaj kapljic najljubšega naravnega eteričnega olja nakapajte v stekleničko z razpršilcem, ki ste jo prej napolnili z vodo. Raztopino nato razpršite po zavesah, preprogah in drugih tkaninah, lahko pa tudi po pohištvu. Nekateri radi izberejo poseben vonj za vsak prostor: denimo sivko za dnevno sobo, sandalovino za spalnico in poprovo meto za kopalnico.

Beli kis

Posodico napolnite z belim kisom in jo postavite v kot sobe. Kis bo iz prostora zanesljivo odstranil vse neprijetne vonjave.

Sojine sveče

Namesto običajnih sveč v svoj dom postavite sojine, ki so prijaznejše do okolja, poleg tega pa tudi trajajo veliko dlje in dišijo povsem naravno.

enlightenmentcatalogpics_009.jpg

Mehčalec za perilo

Kos krpe pomočite v mehčalec za perilo, jo ožemite in položite v omaro s čevlji ali oblačili. Krpo lahko položite celo v čevelj.

Kuhanje

Med kuhanjem uporabljajte vrsto dišečih začimb in zelišč – njihov vonj pa bo naravno napolnil vaš dom. Poleg tega vsi uživamo v prijetnem vonju sveže pečenega kruha in peciva.