Nad ogledalom

Svetilko postavite prav nad sredino ogledala, saj luč tako na vaš obraz ne bo metala senc. Izogibajte pa se svetilom, ki so povsem prozorna in razkrivajo sijalko, saj povzročijo bleščanje. Veliko bolj zadovoljni boste z belo različico.

bath_lighting_above_mirror1.jpg

Ob ogledalu

Ob ogledalo lahko postavite dve stenski svetili, in sicer eno na vsako stran ogledala - približno v višini obraza. Tako se boste lahko v ogledalu zelo dobro videli, hkrati pa bodo tako postavljene luči ustvarjale tudi prijetno ozračje.

bath_lighting_on_mirror1.jpg

Na ogledalu

Če bi radi imeli svetilo na ogledalu, izberite takšno, ki od zadaj deluje prav tako dekorativno kot od spredaj. To je predvsem dobra rešitev za majhne kopalnice, saj tako ne boste zavzeli dodatnega prostora. Če boste izbrali zelo tanko in elegantno obliko, pa se bo še praktično zlila  z okolico.

bath_lighting_recessed1.jpg

Vgrajena svetila

Svetila, ki so vgrajena v strop, so na videz povsem nevsiljiva in se še posebno podajo v minimalističen interjer. Lahko bi rekli, da praktično postanejo kar del arhitekture prostora. Vsekakor pa jih postavite precej blizu ogledala, in sicer najmanj dve, med katerimi je nekaj razmika, saj se boste le tako izognili nadležnim sencam.

bath_lighting_decorative.jpg

Okrasna svetila

Če imate dovolj prostora, si lahko privoščite bolj okrašena svetila, posebno viseča, ki delujejo izjemno dekadentno. Tako lahko ozračje kopalnice pri priči spremenite v bolj luksuzno. Lestenec lahko namestite celo nad prostostoječo kad; pazite le, da se ujema z drugimi dodatki v prostoru. Izogibajte se le svetilom z obarvanim steklom, saj popačijo vašo podobo v ogledalu.