Temen interjer na fotografijah deluje čudovito, toda veliko ljudi se boji, da v resničnem življenju deluje bolj pesimistično. Kar pa je, če ga ne kombiniramo z bolj svetlimi detajli in dobro osvetlitvijo, lahko tudi res.

Izkoristite naravno svetlobo

Za temen interjer se odločite samo v prostorih, ki imajo veliko naravne dnevne svetlobe. Imajo naj velika okna z nežnimi prozornimi zavesami, morda pa celo svetlobnike ter steklene opeke. Samo tako bodo temne barve postale na videz bolj prijazne in optimistične. Zvečer prižgite svetila.

modern_black_leather_sectional_living_room_furniture.jpg

Uskladite jih z živimi barvami

Temne barve bodo postale veliko bolj razigrane, če boste za kontrast v isti prostor postavili tudi kako svetlejšo in bolj živahno. Če želite, da soba deluje bolj formalna, temne barve uskladite z nevtralnimi. Ob temno steno lahko denimo postavite svetlo rjav kavč. Če pa želite, da soba deluje bolj sproščeno, temne barve uskladite z bolj živimi. Rumena in oranžna sta odlični barvi za dekorativne blazine in zavese.

Izberite površino, ki odbija svetlobo

Temna je lahko tudi kopalnica, pomembno je le, da jo pravilno osvetlite. Prav tako izberite temne površine, ki svetlobo odbijajo; takšno notranjo opremo pa poživijo tudi steklena vrata kabine za prhanje, bleščeče kromirane vodne armature in veliko zloščeno ogledalo. Če se odločite, da bodo vse štiri stene v kopalnici temne, naj bosta svetla vsaj strop in tla.

foxglove_bathroom_suite.jpg

Vnesite le nekaj črnih detajlov

Vsekakor pa lahko temne barve v svoje prostore vnesete tudi z izbiro dekorativnih predmetov: v jedilnici lahko stoji elegantna črna jedilna miza, na hodniku pa velik črn obešalnik za plašče. Tako opremljeni prostori bodo še vedno svetli in prijazni, vendar pa bodo vsebovali tudi nekaj drame, ki jo prinaša temna barva.