Splošni nasveti za sprejem gostov

Za začetek temeljito očistite hišo, da bo kar v najboljši formi: to lahko vključuje odpravo škripajočih vrat, majhno popravilo oken ali drugo, kar bo pripomoglo k udobnejšemu bivanju. Obisk je lahko tudi motivacija za spremembo dekoracije, s katero ste tako zavlačevali.

V hladilniku imejte na zalogi dovolj hrane in pijače. Napolnite ga z več vrstami pijače in prigrizkov, v katerih vaš gost uživa. Gostom razložite, da lahko kadar koli enostavno zgrabijo hiter prigrizek.

guest_full_fridge_hosting.jpg

Vedno nekaj načrtujte za vaše goste, saj ne želite, da povabite prijatelje na obisk in ti nimajo ničesar početi. Lahko jih vključite v različne dejavnosti, od preprostih izletov in nakupovanja do dneva na bazenu, piknika ali izleta v zabaviščni park.

Ne pozabite na otroke

Če vaši gostje pripeljejo otroke, dobro poskrbite tudi zanje. Načrtujte družabne igre, da jih zaposlite čez dan. Če se želite s starši otrok zabavati, poiščite imena vsaj nekaj varušk, ki jih boste lahko dali staršem. Seveda vam ni treba poskrbeti za varuško, ampak naj to storijo starši.

Spalnica

Izboljšajte posteljo. Poskrbite, da imate lepe, čiste rjuhe, veliko puhasto blazino ter dodatne odeje. Včasih lahko postelje za goste začnejo oddajati zastarel vonj, če so neizkoriščene, tako da ni slaba ideja oprati rjuhe in posteljnino, preden prispejo gostje.

guest_wearing_white_bath_robe_packing_9023.jpg

V prostoru lahko pustite prigrizke in pijačo. Nekaj steklenic vode in slani prigrizki pričarajo gostoljubno vzdušje. Tako gostom ne bo treba zapustiti svoje sobe za polnočni prigrizek.

Kupite še nekaj revij in časopisov. Z manjšo zbirko revij ali knjig s kratkimi zgodbami se bodo gostje počutili dobrodošli. Poleg tega pa bodo imeli vsaj nekaj za branje, če slučajno zgodaj vstajajo ali hodijo pozno spat.

Preverite podrobnosti v spalnici. Preverite sijalke, ker ne želite, da bi vaš gost sedel v temi, če so morebiti pregorele. Prav tako se prepričajte, da so vse ure nastavljene na pravi čas.

guest_bedroom_details_l.jpg

Kopalnica

Kupite nove brisače. Ne pustite, da bi bil obiskovalec prisiljen uporabljati stare ali celo umazane brisače. Zaradi novih, prej opranih brisač se bodo gostje počutili udobno in kot doma.

Priskrbite si tudi zalogo toaletnega papirja. Tako kot v hotelih razstavite nekaj pripomočkov za osebno higieno, na primer milo, šampon in balzam ter losjon. V večini trgovin in lekarn najdete priročne manjše velikosti plastenk, namenjenih potovanju, ki pa so uporabne tudi doma.