S temi nasveti lahko posodobite vaš dom in ga brez večjih stroškov popestrite že danes, saj za dokončanje posameznega opravila ne potrebujete več kot nekaj ur.

Stoli iz jedilnice

Vseh stolov, razen če za vašo veliko mizo v jedilnici vsak teden sedi od osem do deset gostov, verjetno ne potrebujete zelo pogosto. Vzemite zato dva stola iz jedilnice in ju postavite v predsobo zraven mizice ali v spalnico oziroma dnevno sobo.

Prebarvajte notranjost pohištva

Če hočete posvetliti in oživiti nekatere izbrane kose pohištva, ki ste se ga že naveličali, vzemite v roke veselo in svetlo barvo ter z njo prebarvajte notranjost, na primer omaric.

ideje_paint_on_inside.jpg

Ustvarite zbirko

Poglejte okoli sebe in v domu poiščite skupino sorodnih elementov. Mogoče imate nekaj zanimivih okvirjev za slike ali okrasnih vaz v istem stilu, ki jih lahko uporabite in razstavite na vidno mesto. Različne skupine elementov lahko tudi kombinirate med seboj, vedno pa uporabite liho število predmetov, ker bodo tako videti bolje.

Zasebni prostori

Običajno se še posebno potrudimo pri okraševanju skupnih prostorov, ker predvidevamo, da jih bodo obiskovali tudi drugi - družina ali prijatelji. Vendar pa ne smete pozabiti na dekoracijo zasebnih prostorov, kjer preživljate intimne trenutke. Spalnico in kopalnico okrasite tako, da vanju na opazno mesto postavite večji, vam ljub predmet, ki odraža vašo osebnost.

Razdelite prostor

Čeprav so najbolj v modi odprti prostori brez pregradnih sten, pa nekateri kotički našega doma kar kričijo po zasebnosti. Zato razdelite velik prostor tako, da obesite zavese, segajoče od stropa do tal, na mesto, ki ga želite pregraditi.

ideje_razdeli.jpg

Posodobite senčnike za svetilke

Zastarele namizne svetilke postarajo prostor. Za modernejši pridih zato zamenjajte standardni pravokotni senčnik za modernejšega okroglega. Takšen je tudi lažji za čiščenje, za bolj dramatičen učinek pa izberite vzorce, ki se ujemajo z opremo vašega doma.

Zamenjajte svetila

Namesto standardnih lestencev lahko izberete lanterno − kovano ali železno luč, ki jo obesite nad mizo v jedilnici ali kuhinji.

ideje_33.jpg

Različne okrasne blazine

Na sedežni garnituri ali na postelji v spalnici velikokrat namestimo okrasne blazine v istem stilu, ki se barvno in po vzorcu ujemajo med seboj in po možnosti še z zavesami in opremo. Vendar pa je takšen videz lahko preveč strog, zato se ne bojte izbrati blazin, ki imajo na prvi pogled različne vzorce.

Več idej pa si lahko ogledate v naši fotogaleriji.