Branje je eden najbolj kakovostnih načinov sproščanja, ki nam omogoči, da pobegnemo v povsem nov svet. Najbolj pomemben element kotička za branje pa je vsekakor svetilka. Če svetloba med branjem ni dovolj dobra, se bomo namreč zagotovo veliko težje sprostili.

_0659007.jpg

Ocenite trenutni vir svetlobe

Čeprav se vam morda zdi, da je vaš kotiček za branje dovolj dobro osvetljen, se prepričajte, da ima vsaj dva vira svetlobe. Najbolje je, če je vsaj eden povsem naraven, drugi vir svetlobe pa naj bo talna svetilka, ki se vije nad vami, oziroma njena stenska ali namizna različica. Vsekakor mora biti kotiček za branje dobro osvetljen v vsakem delu dneva.

Izberite svetilko

Svetilka je hkrati izjemno priročen pa tudi zelo dekorativen element. Izbirate lahko med bolj masivnimi in okrasnimi pa tudi takšnimi, ki se povsem zlijejo z okolico in ne pritegujejo nobene pozornosti. Če imate dovolj prostora, se vsekakor odločite za prvo možnost in za talno različico, sicer pa za drugo možnost in stensko ali namizno verzijo.

_0662007.jpg

Uredite svoj kotiček

Kotiček za sproščanje naj torej sestavljajo udoben naslonjač, klubska mizica in svetilka, če pa nimate veliko prostora, se lahko odločite za elemente pohištva, ki združujejo več namembnosti. Obstajajo denimo naslonjači, ki imajo vgrajene tako police kot tudi svetilko. Ne pozabite pa niti  na mehko blazino, ki je hkrati lahko še v okras.