Pes ali mačka lahko močno zmotita potencialne kupce vašega stanovanja ali hiše. Nekaterim ljudem je v bližini hišnih živali neprijetno, drugi se jih bojijo, tretjim se zdijo nepredvidljive, ker z njimi nimajo izkušenj, spet četrtim pa preprosto niso všeč samo zato, ker so vaše in ne njihove. Tako si lahko recimo kupci predstavljajo, da grizejo, skačejo v naročje, praskajo ali se kako drugače (živalsko) obnašajo.

Med ogledi ljubljenčke prestavite drugam

Da boste pridobili kar najboljše ponudnike za odkup vaše nepremičnine, je priporočljivo, da psa ali mačko v tem času pustite pri sorodnikih ali prijateljih. Ne bo zadostovalo, če jih le zaprete v garažo, na dvorišče ali v sobo, saj s tem niste rešili problema, poleg tega pa jim ne bo prijetno, zato je bolje, da jih začasno preselite drugam.

moving_dogs.jpg

Pospravite pasje in mačje posode

Če zavračate misel, da bi vaše domače živali tudi kratek čas živele brez vas, potem lahko vsaj zmanjšate dejavnike, ki kažejo na navzočnost igrivega psa oziroma mačke. Najprej odstranite posode za hrano in zabojnike za uriniranje živali, saj nič ne odbija kupce bolj kot smrdeče mačje stranišče.

Madeži na tleh in preprogah

Najemite strokovnjaka, ki vam bo pomagal učinkovito odstraniti vse madeže na talnih oblogah, ki so jih povzročili hišni ljubljenčki. Kupci jih bodo namreč kaj hitro opazili. Če je madež trdovraten in ga ne morete očistiti, prestavite preprogo tako, da ne bo več viden.

pet_stain.jpg

Zakrijte živalske vonjave

Vonj po psu ali mački je lahko prav odbijajoč , še posebno za nekoga, ki doma nima živali. Zato pred vsakim ogledom osvežite dom z naravnimi dišavami, dišečimi svečkami ali osvežilcem zraka.

Zakrijte znake, ki kažejo na navzočnost živali

Ne razlagajte in ne oglašujte, da imate hišnega ljubljenčka, obenem pa tudi odstranite vse kazalce, ki izdajajo navzočnost domače živali. Fotografije z vašo mačko, s katerim skupaj poležavata na dragocenem kavču ali postelji, objavljene na spletnem socialnem omrežju, se bodo skoraj zagotovo znašle tudi v kupčevih rokah.

Odstranite tudi vse posode za hrano, vodo in ležišče, namenjeno živalim. Prostore posesajte vsak enkrat dnevno, ne pozabite pa skriti niti raznih pasjih igračk ter fotografij na stenah ali hladilniku.