Čipke niso več le okras, ampak so postale tudi navdih za konstrukcijo pohištva, na primer stolov. Čipkaste strukture so postale način oblikovanja raznolikega spektra izdelkov za urejanje interjerja: od pohištva in zaves do preprog in svetil.

cipke_pohistvo_sedezna.jpg

Čipke kot navdih

Motiv čipke se je tako prenesel na trajnostne materiale: les, gumo, jeklo, plastiko. Njen vzorec namreč omehča na videz grobe materiale, saj zaradi čipke postanejo mehkejši in nežnejši. Čipkastega vzorca pa ne najdemo le na pohištvu, temveč tudi na kuhinjski posodi, policah za shranjevanje in odlaganje, zidovih in ne nazadnje na vrtu oziroma vrtnem pohištvu.

cipke_stylish_outdoor_furniture_by_seasonal_living.jpg

Cvetlični motivi čipke odražajo ženstvenost in krhkost. Čipka postaja še posebno priljubljena, ker omehča moderne minimalistične oblike, stroge in pravilne linije, saj zaradi nje predmeti izražajo posebno individualnost.

Izdelava motivov za dom

Izdelava takšnih tradicionalnih struktur se je odlično povezala z najsodobnejšo tehnologijo laserskega rezanja, uporabljenega za izdelavo pohištva v obliki čipk in čipkastih vzorcev. S pomočjo računalniških programov lahko oblikovalci ustvarijo nežne kompleksne motive, ki jih nato izrežejo iz čvrstih materialov.

cipke_pohistvo_stena.jpg

Enostavni, geometrijski in zaviti čipkasti motivi ter motivi, ki samo spominjajo na čipke, postajajo pravi trend za izbrane okuse. Raznolika struktura tako okrašenih predmetov omogoča, da so izdelki svetli, originalni in da se vklopijo prav v vsako domovanje.

Več idej pa najdete v naši fotogaleriji.