Drzno in glamurozno

Estetsko zanimivost spalnice najlažje dosežete z dramatičnimi baldahini, stropnimi aplikacijami, visokimi vzglavji in prešitimi stenskimi površinami. Uporabite drzne barve, velike vzorce in privlačne dekorativne elemente. Če imate visoke strope, jih izkoristite in ustvarjajte v višino.

Postelja je središče

Postelja naj bo središče prostora, glede na vaš stil opremljanja pa jo tudi primerno okrasite. Izberite markantne stenske umetnije v nevtralnih barvah, ki jih namestite na steno za vzglavjem, in različne teksture ter vzorce.

focal_point_over_bed_1.jpg

Opazna stena za vzglavjem

Pozornost v trenutku pritegnejo arhitekturne značilnosti, kot so niše, vgrajene police in predali ter naravni materiali, kot je les. Ne potrebujete zgolj umetniških del, da okrasite steno za vzglavjem, saj lahko namesto njih uporabite opeko, s katero obložite del stene, in različne teksture. Steno lahko tudi pobarvate v odtenke bele, sive ali rjave, da podobo omehčate.

focal_point_over_bed_2.jpg

V prostor spustite svetlobo

Središčno točko lahko ustvarite tudi tako, da v notranjost spustite naravno svetlobo. Prostorno okno, ki osvetli posteljo in steno za njo, le še poudari osrednjo dekoracijo prostora. Nad posteljnim vzglavjem namestite tudi široko ogledalo, ki bo odsevalo svetlobo po prostoru. Namesto tega lahko po sobi razpostavite več umetnih virov svetlobe, denimo unikaten in eleganten lestenec nad posteljo.

Več fotografij glamuroznih spalnic pa si oglejte v naši fotogaleriji.