Če ste mislili, da se Angelina Jolie izogiba čokoladi in je samo zelenjavo, ste se pošteno zmotili. Za ohranjanje elegantne linije igralka uporablja izbrane sestavine, ki jih vključi v dnevni jedilnik, je razkril glavni kuhar, ki je v času snemanja njenega zadnjega filma skrbel za njeno prehrano. Angelina nikoli ne preskoči zajtrka, kar še zlasti vpliva na boljše zdravje celotnega organizma.

Mešana semena in oreščki

Eden najbolj zdravih prigrizkov so ravno oreščki, so pokazale raziskave: ljudje, ki dnevno zaužijejo peščico mandljev, hitreje in lažje zmanjšajo indeks telesne mase. Mandlji so namreč napolnjeni z alfalinolensko kislino, ki pospešuje razgradnjo maščob. Da imajo mandlji in orehi čaroben učinek, pričajo tudi raziskave univerze Marshall v Zahodni Virginiji, kjer so odkrili, da pol skodelice orehov na dan zmanjšuje tveganje za raka na dojki.

mixed_nuts.jpg

Oreščki, kot so mandeljni, lešniki in orehi, delujejo kot antioksidanti. Pri izdelavi sendviča se je tako bolje zateči k maslu iz arašidov, zelo priljubljeni hrani v Združenih državah Amerike, saj imajo arašidi ugoden učinek na srce. Poleg oreškov Angelina poje tudi veliko semen, ker imajo prav tako zelo ugoden vpliv na ve organizem. Še posebno sončnična semena so bogata s fitosteroli, ki zmanjšujejo raven holesterola.

Sesekljan brokoli in cvetača

Cvetača je odličen vir vitamina C, poleg tega pa zmanjšuje tveganje za nastanek raka. Tako že pol skodelice cvetače pokrije 36 odstotkov dnevnih potreb po vitaminu C. Natančneje, cvetača zmanjša tveganje za nastanek raka debelega črevesa, pljuč in raka želodca. Tako kot druga zelenjava ima  zelo malo kalorij; ena od njenih največjih prednosti pa je, da je vsestranska in primeren nadomestek za veliko težja živila.

broccoli.jpg

Vir vitamina C je tudi brokoli, ki vsebuje številne koristne snovi in je prav tako odličen v boju proti raku. Bolj so sicer priporočeni kalčki brokolija, saj vsebujejo do stokrat bolj hranljive in zdrave sestavine kot brokoli. Slavna igralka zato pogosto kombinira brokoli ter morske sadeže in ribe − živila v tej kombinaciji so kar do trinajstkrat bolj učinkovita in pomagajo zavirati nastanek raka.

Čokoladni rogljiček in pšenična pogača

Znano je, da rogljiček ali kolač nista ravno zdrava izbira za zajtrk, ker vsebujeta do 175 kalorij in 11 gramov maščobe, medtem ko ima pogača okoli 480 kalorij. To pomeni, da ta kombinacija prinaša v telo zelo potrebne dnevne kalorije s kombinacijo ogljikovih hidratov, maščob in beljakovin.

chocolate_croissant.jpg

Čeprav to še zdaleč ni zdrav zajtrk, se mu Angelina včasih ne more upreti. Da se izognete vnosu nepotrebnih kalorij v telo in nezdravim prehranjevalnim navadam, je priporočljivo, da pecivo in rogljičke nadomestite z zdravo različico zajtrka: polnozrnatimi žitaricami, ki vsebujejo do 220 kalorij, ali pa z rezinami polnozrnatega kruha.