Uredite privlačen dnevni prostor

Vaši gostje bodo največ časa preživeli prav v dnevnem prostoru, zato je prav, da je to eden najlepših delov vašega doma. Izkoristite vse njegove prednosti. Če imate na primer lep razgled, skrbno očistite okna in obesite vpadljive zavese. Predvsem pa uredite več udobnih sedišč, na katerih lahko gostje berejo, poležavajo ali gledajo televizijo. Ne pozabite tudi na mehke dekorativne blazine in odeje, ki so prijetne na dotik. Če sprejemate goste, je prav, da na svoj dom gledate tudi kot na hotel.

house_guests_inviting.jpg

Poskrbite za urejenost vrta

Če imate hišo z vrtom, bodo poleti gostje prav gotovo precej časa preživeli tudi na terasi. Potrudite se, da bodo imeli na voljo udobno, suho in čisto vrtno pohištvo, za prijetnejše ozračje pa dodajte še cvetlična korita, pletene košare in dekorativne tkanine. Ne pozabite postaviti sence in speljati poti za sprehajanje.

house_guests_outdoor_e1309681780128.jpg

Raziščite, kaj nudi okolica

Domačini se v svojem kraju velikokrat niso zmožni vživeti v vlogo turista. Zato je prav, da še pred obiskom gostov obiščete turistično agencijo in se dobro pozanimate o najbolj zanimivih točkah mesta. Seveda pa upoštevajte tudi njihove želje.

house_guests_kids_e1309681991905.jpg

Prilagodite svoje aktivnosti

Svoj načrt zabavanja gostov prilagodite njim. Če vas bodo denimo obiskali starši z otroki, morate najti aktivnosti, ki bodo po godu tako starejšim kot tudi mlajšim. Medtem ko se odrasli pogovarjajo v dnevni sobi, lahko otroke zaposlite z velikimi listi papirja, kolažem in barvicami; izlete pa vedno načrtujte v bližino otroških igrišč. Starejši gostje pa bodo po drugi strani verjetno povsem zadovoljni s posedanjem pred televizijo, prinesite pa jim tudi veliko branja.