Sodobna in barvita razsvetljava igra pomembno vlogo pri oblikovanju prefinjenega interjerja. Moderni lestenci predstavljajo samostojen, unikaten in eleganten okras celemu prostoru, zato ne smejo manjkati v nobenem modernem domu.

Trendi 2012

Kreativna dekoracija prostora je zagotovo razkošen lestenec nenavadne oblike in živih barv. V trendu so barviti, svetli in izrazito moderni lestenci, ki ustvarjajo osrednjo točko celotnega prostora. Svetli barvni poudarki, na primer rubinasto rdeče, smaragdno zelene, modre ali rumeno zlate barve, so zelo zaželeni v nevtralno ali dvobarvno opremljenih sobah, saj tako še dodatno poudarijo lepoto stropnega okrasa.

murano_lighting_chandelier.jpg

Kombinirajte različne materiale in stile, vsekakor pa izberite velike in svetle lestence, ki so videti kot umetnina. Za bolj luksuzno in romantično vzdušje jih namestite nad mizo v jedilnici, v dnevni sobi in spalnici.

Azijski in afriški stil

Trendi za leto 2012 vključujejo tudi izbor azijskih ter afriških motivov, vzorcev in naravnih materialov. Tople barve, navdihnjene z mistično afriško tradicijo in azijsko preprostostjo, v prostor vnesejo prefinjeno eleganco.

lihting_ficture_in_brown_ethnic_style2.jpg

Ekološki stil

V trendu pa je tudi tako imenovani ekološki stil, ki združuje preproste lestence v pastelnih in nevtralnih odtenkih barv. Posebnost tega stila so okolju prijazni materiali, iz katerih so lestenci izdelani, in motivi iz narave, na primer cvetlični ali živalski vzorci.

Umetniški in futuristični lestenci

Za bolj drzne in umetniške duše pa bo idealna izbira umetniško oblikovan in obarvan lestenec, ki deluje nenavadno in pusti močan vtis. Oblike naj ima še vedno preproste ali klasične, vzorci pa naj bodo abstraktni. V trendu pa so tudi futuristične oblike svetil, ki pomagajo ustvariti unikaten prostor, saj izstopajo s svojo nenadno obliko.

modern_chandelier_1806_main.jpg

Minimalističen stil

Za vse ljubitelje minimalizma pa so na voljo tudi enostavna enobarvna svetila, posebno v beli barvi, narejena iz nerjavečega jekla, stekla ali kovine.

Romantični lestenci

Svetila, izdelana iz mehkih svilnatih tkanin, kristalov ali svilenih kroglic, dekorativnih čipk ali trakov, so najbolj razkošna trendovska izbira na trgu. Oblikovani so klasično oziroma v obliki svečnikov, tako da resnično pričarajo nostalgično vzdušje v prostoru.

Več fotografij modernih trendovskih svetil si lahko ogledate tukaj.