Ovratnice

Na tržišču so se pojavile ovratnice iz ekološko pridelanega bombaža in konoplje. Konopljo denimo sestavljajo ena najbolj trpežnih vlaken, ki so poleg tega še mehka in čvrsta, zato predstavljajo popoln material za ovratnice pa tudi povodce in celo konjske zaprege.

Vrečke

Medtem ko ste na sprehodu z novim povodcem, pa lahko za svojim kosmatincem počistite z biološko razgradljivimi vrečkami za iztrebke. Seveda pa je mogoče kupiti tudi takšne pleničke za pse.

_204798796.jpg

Šampon

Tudi živali lahko sedaj okopamo z izdelki, ki vsebujejo čim bolj naravne sestavine, ki naj bi bile manj škodljive. Poskrbite pa tudi, da morebitno umazanijo, ki jo pustijo za sabo, počistite z ekološkimi čistili.

Hrana

Ekološko pridelano hrano za domače ljubljenčke je sedaj mogoče najti že vseh bolje založenih supermarketih, morda pa jim lahko zdrave obroke pripravljate tudi sami. Le dobro se morate pozanimati, kakšna hranila pravzaprav potrebujejo.

simply_fido.jpg

Igrače

Tudi igrače naj varujejo okolje. Narejene naj bodo iz materialov, ki jih je mogoče reciklirati – denimo plastike, pa tudi barvila naj bodo naravna.

Postelje

Prekrasne in udobne posteljice imajo lahko danes prekrivala iz naravnih materialov, polnila pa iz recikliranih. Ena posteljica lahko tako porabi kar 50 zavrženih plastenk.