Sveče so odlična ideja za dekoracijo vsakega prostora. Hitro in poceni ustvarijo izredno toplo in domačno ozračje, ki daje vtis pravega zatočišča. Če so dišeče, le pazite, da vsebujejo samo naravne vonjave. Zaradi umetnih dišav nas namreč lahko boli glava. Poseben vtis pa na stanovalcih pustijo tudi s svojimi barvami.

chinese_rose_sculpted_tealight_candles_pink_pack_of_ten_142_p.jpg

Mavrica možnosti

Če bi radi v svojem domu poudarili občutek miru in harmonije, ga opremite z modrimi svečami. Če pa bi radi povečali svoje zaloge energičnosti, po policah razpostavite rumene ali rdeče. Kadar želite bolj ljubezensko ozračje (in še posebno, če načrtujete zanositev), prižgite rožnate svečke. Če pa želite izboljšati svoje materialno stanje, naj vam pri doseganju takšnega cilja pomagajo zelene. Rumene sveče preženejo občutek depresije, spodbujajo pa tudi prijazno in prijateljsko obnašanje.

Rdeča

Rdeča barva je najboljša izbira za prostor, kjer morate ali želite opravljati fizične aktivnosti. Takšen primer je denimo del stanovanja, kjer telovadite, seveda pa tudi spalnica in kuhinja.

Oranžna

Oranžna barva je prava izbira za prostor, kjer se družite z družino in prijatelji. Oranžne sveče vedno prižgite, še preden se prične zabava ter tako spodbudite občutek prijateljstva in razigranosti. Povečajo tudi občutek sreče.

3760153449_d7ee7529c9.jpg

Rumena

Rumene sveče postavite v prostor, kjer študirate ali delate. Njihova lastnost je namreč, da povečajo zmožnost filozofskega razmišljanja, ugodno pa vplivajo tudi na sposobnost koncentracije. So tudi edina mogoča izbira za otroško sobo. 

Zelena

Zelene sveče sodijo povsod tja, kjer se želite sprostiti. V pomoč pa so tudi v sobi, kjer morda prebiva bolnik. Zelena barva spodbuja občutja harmonije, miru in upanja. Deluje pa tudi izjemno zdravilno.

Modra in vijolična

Modra barva naj bo v prostoru, kjer se lotevate meditacije. Pomešate pa jo lahko tudi z vijolično, ki je prav tako pomirjujoča. Poleg tega sta ti dve barvi povezani s samorefleksijo, intuicijo in samozavedanjem.

christmas_candle_decoration_ideas.jpg

Soj sveč ustvari toplo in intimno ozračje, ki spodbuja druženje in pogovor. To je vsekakor zadosten razlog, da ne smejo manjkati v nobenem domovanju. V vsakem prostoru uživajte v njihovi romantičnosti pa tudi zdravilni in duhovni sposobnosti.