Moje, tvoje, najino

Ko se končno preselita skupaj, je zelo mogoče, da bosta imela vsaj kakšno težavo s skupnim opremljanjem. Enemu bo všeč eno, drugemu drugo, vsak pa bo želel v stanovanje dodati tudi nekaj osebnih spominkov, ki morda partnerju estetsko ne bodo ravno po godu. Pomembno je, da razumeta, da morata z željami drugega vedno ravnati spoštljivo ter uresničiti nekaj potreb obeh.

Izbirajte bitke

Zelo verjetno bosta oba v novo domovanje prinesla nekaj svojega pohištva. Morda vam sicer ne bo všeč njegov kavč, toda poskusite se ga znebiti brez prepira. Nežno lahko denimo predlagate, da njegova tkanina deluje zdelano, zato bi ga lahko na novo tapecirala. Če pa denimo želi po celem stanovanju razobesiti svoje športne medalje, se dogovorita, da bodo krasile samo steno nad njegovo delovno mizo, tako kot bodo tudi vaša ličila denimo samo na toaletni mizici. Pogovarjajta se razumno.

modular_baxter_sectional.jpg

Velikost je pomembna

Morda je bil vaš kavč za vas vedno popoln, toda če je vaš partner veliko višji, ga boste verjetno morali zamenjati. Pohištvo mora biti namreč udobno za oba, zato ob nakupu nikoli ne mislite samo nase. Raje nakupujta skupaj in preizkusita vse možnosti.

Ne posvetujte se ravno o vsem

S partnerjem se vam ni treba posvetovati ravno o vsem; raje ga sprašujte samo o področjih, ki so zanj zanimiva in o katerih bo znal kaj povedati. Seveda pa to ne pomeni, da morate kar koli skrivati. Zase lahko obdržite le nekaj bolj tveganih idej, pa še to samo, dokler ne vidi njihove briljantnosti v končni obliki.