Na voljo imate številne možnosti okolju prijazne zunanje razsvetljave, zato ne spreglejte prednosti solarne svetlobne verige, ki za delovanje ne potrebuje električne energije in tako tudi ne povzroča dodatnih denarnih stroškov. Povezan niz svetil samo postavite na želeno mesto in z njimi praktično ne boste imeli več dela. Čez dan se bodo baterije solarnega modula napolnile s pomočjo sončnih celic, zvečer pa bo shranjena energija služila za nežno osvetlitev sijalk.

solar_string_light.jpg

Lokacija svetlobne verige

Solarni polnilec postavite na sončno mesto in ga obrnite proti izvoru sončne svetlobe. Svetlobno verigo namestite na vrtu in dvorišču, ob poteh, na grmičkih ali ogradah, ne nazadnje pa jo lahko uporabite tudi za osvetlitev notranjih bivalnih prostorov, predvsem vhoda ali oken. Izbirate lahko med različnimi barvami svetil kakor tudi oblikami.

solar_string_lights_potka.jpg

Previdno pri nakupu

Solarna svetlobna veriga je izjemno enostavna za vgradnjo. Pri izboru prave, ki bo najbolj primerna za vašo okolico doma, pa se najprej prepričajte, da se svetila v resnici polnijo na solarno energijo. Običajno lahko najdete na vrvici nanizana LED-svetila, ki so tudi najboljša izbira solarnih svetil, saj oddajajo nežnejšo svetlobo.

solar_string_lights_ograja.jpg

Ko boste enkrat razsvetlili svojo okolico doma s solarnimi svetili, ki se polnijo sama oziroma preko sončne energije, ne bodite presenečeni, če boste z njimi želeli osvetliti kar celotno nepremičnino.