Klimatska naprava

Najbolj enostavna rešitev je seveda namestitev klimatske naprave, ki deluje hitro in zanesljivo, vendar pa je draga, potrebuje redno vzdrževanje in porabi veliko elektrike. Če se odločite za to možnost, vsekakor izberite model z energijsko nalepko.

citin_78_deluxe_one_bedroom_suite.jpg

Ventilator

Precej dobro pa vročino preženejo tudi ventilatorji, tako stropni kot tudi prenosni, vendar le, če so postavljeni blizu vas, in sicer tako, da lahko čutite njegovo sapico.

Okna in senčila

Vročina v spalnico po navadi vstopi skozi okna, zato naj bodo ta odprta izključno zjutraj, zvečer in ponoči, sicer pa dobro zaprta in s popolnoma spuščenimi senčili ter zagrnjenimi zavesami. To namreč zmanjša prodor vročine v prostor, v ta namen pa lahko steklo prekrijete tudi s posebnimi folijami.

folije.jpg

Gverilske taktike

Ko vam je vroče, si pred spanjem pripravite hladno kopel ali pa se ovijte v mokro brisačo. Spite na bombažni posteljnini, ki ima najboljšo sposobnost vpijanja, izogibajte pa se sintetiki. Nikakor, da bi se ohladili, ne stojte pred hladilnikom, saj boste tako zapravili veliko dragocene energije; lahko pa termofor namesto z vročo vodo napolnite z mrzlo in ga postavite ob svoja stopala ali pod kolena.