Predstavili vam bomo nekaj raznolikih posod, ki lahko postanejo vaš vrt, če jih napolnite s prstjo in kompostom. Tako lahko posadite zelišča, manjše vrste paradižnikov in paprik, česen, solato, drobnjak, jagode, krompir ter celo fižol (če imate seveda dovolj prostora, da se lahko vzpenja v višino).

care2_268993902_1308160705.jpg

Kuhinjski lonci

Morda imate nekaj kuhinjskih loncev, ki jih ne uporabljate več, ali pa jih lahko kje kupite po posebno nizki ceni. Stari lonci lahko dejansko delujejo precej retro, posebno privlačni pa so tisti v različnih barvah. Preden posadite rastlinje, le zvrtajte nekaj lukenj v dno.

wooden_barrels_600x400.jpg

Sodi, zabojniki in avtomobilske gume

Prednost sajenja v nenavadnih posodah je tudi preprečevanje, da bi vse zavržene stvari končale na smetišču. Stare gume, lesene zaboje in sode lahko torej uporabite za popestritev vašega vrta ali terase. Sod denimo le prerežite na pol, v njegovo dno pa zvrtajte luknje.

growing_flowers_using_old_tires_01.jpg

Opeke

Če vam je pri gradnji ostalo nekaj opek, jih lahko ustvarjalno porabite tudi na vrtu. Enostavno poravnajte tla, kjer jih boste postavili, nato pa jih pričnite polagati v spiralno obliko. Njihovo višino izberite sami.

container_garden_herbs_1.jpg

Žleb

Če ste nedavno zamenjali del žleba ali pa ga šele morate, lahko tudi tega uporabite za svoj vrt. Najbolj zanimivo pa deluje, če ga lahko spet pripnete nekje ob hiši.