Naj bo v naravi

Zunanjo kopalnico poskušajte postaviti tako, da je čim bolj na odprtem oziroma resnično v naravi. Šele tedaj bo namreč vaša izkušnja prhanja lahko res popolnoma drugačna. Med umivanjem naj bo nad vami modro nebo, namesto stene pa naj vas pred pogledi sosedov skriva zelenje.

visitmaldives_rect540.jpg

Prha ali kad

V zunanjo kopalnico večina običajno postavlja prhe, toda mogoče se je odločiti tudi za kad. Upoštevajte le velikost prostora, ki ga imate na voljo; dizajn pa izberite tako, da se čim bolj ujema z okoliško naravo. Po navadi so najprijetnejše svetle barve in ne preveč masiven stil.

Usklajene barve

Ni treba, da je kopalnica klasično bele ali črne barve. Izberete lahko tudi med bolj živahnimi. Z zelenjem se denimo še posebno lepo podajo svetlo modra, rumenkasto zelena in živo oranžna. V določenih okoliščinah pa prostor izjemno poživi tudi drznejša rdeča.

 

laufen_lb3_14.jpg

Kamnita tla

Tudi tla naj delujejo čim bolj naravno – dajejo naj na primer vtis opeke ali kamna. Posebno eleganten videz podarijo kamnite talne obloge v sivi ali beli barvi; moderno in živahno pa delujejo keramične ploščice v različnih barvah.

Solarna svetila

Poskrbite za primerno svetlobo in kopali se boste lahko tudi zvečer. Najbolj ekološko se je odločiti za solarna svetila, ki jih enostavno namestite kar na tla. Delovala bodo tudi kot dekoracija, za dodaten okras pa lahko poleg njih položite še nekaj listnatih lončnic.