Umazanijo pustite zunaj

Po stanovanju ne hodite v čevljih, v hodniku pa pripravite kopico copat za svoje goste, ki jih seveda ne pozabite redno oprati. Tako bo v stanovanju veliko manj umazanije.

Prekrijte pohištvo

Obstajajo lična prekrivala za kavče in naslonjače, ki jih je mogoče enostavno namestiti in sneti ter oprati v pralnem stroju. Zdaj se vam ne bo več treba bati madežev.

Medtem ko kuhate, delovni pult prekrijte s povoščenim papirjem. Tako boste nanj lahko odložili umazane pripomočke, brez skrbi pa boste na njem tudi mešali, sekljali in strgali. Po končanem delu papir odvrzite v smeti.

woman_with_cleaning_spray_bottle.jpg

Naprave naj se očistijo same

Če ste denimo uporabljali mešalnik, ga do polovice napolnite z vodo, dodajte malo detergenta za pomivanje posode in ga prižgite. Ko se bo očistil, vam bo preostalo le še, da ga sperete. V mikrovalovni pečici pa lahko pet minut segrevate dve skodelici vode. Para bo namreč zmehčala umazanijo, ki jo boste nazadnje enostavno obrisali.

Vedite, kdaj je čas za nakupovanje

Če ste še tako pridni, bodo nekateri deli doma po določenem času postali umazani – denimo zavese v kopalnici, predpražniki, skodelice… Ko postanejo preveč neugledni, se zato nikar ne mučite s čiščenjem, temveč jih enostavno zamenjajte.