Stene

Najlažji način, kako prostor nekoliko osvetlimo, je, da prebarvamo stene, in sicer z živahnim svetlim odtenkom. Lahko uporabimo tudi različne odtenke iste barve in tako prostor spremenimo v bolj dramatičen. Barve lahko izbirate sami, naj pa bodo bleščeče, saj te odbijajo svetlobo, namesto da bi jo vpijale.

Pohištvo

Odstranite vse težke in masivne kose pohištva, ki še povečajo neugoden občutek v prostoru. Namesto tega pa ga opremite z bolj nežnimi in elegantnimi elementi, najbolje v svetlih barvah.

collector_loft_2_600x395.jpg

Tla

Tako kot stene in pohištvo naj bodo tudi tla v svetlem odtenku. Najbolj svetlo deluje lesen parket, enak učinek pa imajo tudi keramične ploščice. Če imate radi preproge, izberite le eno, ki ni preveč debela, je svetle barve in brez vpadljivih vzorcev.

Svetila

Izberite kakovostna svetila. Talna svetilka v kotu sobe pa naj ne bo le dober vir svetlobe, temveč tudi zanimiv dekorativen element. Kupite lahko tudi močnejše sijalke.

pink_living_room_1_0307_xlg.jpg

Umetniška dela

Na steno obesite čim manj stvari; če pa se ne boste mogli odreči vsaj enemu umetniškemu delu, naj bo to svetlo in brez veliko podrobnosti. Posebno majhno sobo po navadi naredijo bolj prijetno slike pokrajin, denimo neskončnih oceanov ali travnikov; lahko pa se odločite tudi za veliko ogledalo, ki bo odbijalo svetlobo in optično povečalo prostor.