Osem mladih oblikovalcev, ki so jih izbrali izmed 1.300 prijavljenimi kandidati, bo svoje koncepte predstavilo žiriji strokovnjakov na področju dizajna. Dogodek bo potekal 7. septembra v Londonu. Electrolux bo predstavil osem finalistov, ki prihajajo iz Avstralije, Kanade, Finske, Madžarske, Nove Zelandije, Slovaške in ZDA.

”Osmim najboljšim je potrebno čestitati za lateralno mišljenje in kreativnost, še posebej zaradi navodil, ki so predstavljala velik izziv. Kljub temu pa bodo finalisti morali sedaj osebno prikazati, zakaj si prav njihov koncept zasluži naziv zmagovalca,” je povedal Henrik Otto, višji podpredsednik globalnega oblikovanja v podjetju Electrolux.

Žirija bo pri podeljevanju prve nagrade upoštevala tista prijavljena dela, ki temeljijo na intuitivnem oblikovanju, inovacijah in poznavanju potrošnikov. Zmagovalec bo sprejet na plačano šestmesečno pripravništvo v Electroluxovem globalnem oblikovalskem centru, poleg tega pa bo prejel še 5.000 evrov. Podelili bodo tudi drugo in tretjo nagrado v vrednosti 3.000 ter 2.000 evrov.

Nekaj idej finalistov:

inductionheater_img3.jpg

Pametna indukcijska grelna plošča je učinkovita rešitev za vse, ki so pogosto na poti. Grelno ploščo lahko položite kamor želite, nato pa jo povežete z vašim pametnim mobilnim telefonom in tako ustvarite prenosni upravljalnik, ki je varen pred otroki. Telefonska aplikacija je zasnovana tako, da jo uporabljamo z inteligentnim pakiranjem hrane, kjer oznake NFC zagotovijo navodila za pravilno pogrevanje hrane. Telefonska aplikacija ima dodan spomin, ki si intuitivno zapomni, kako ste kuhali v preteklosti. Indukcijska plošča je oblikovana v sijajni črni in beli barvi. Ima lesen ročaj, zaradi česar jo zlahka prenašamo in shranjujemo ali jo med polnjenjem baterije obesimo na steno. 

snakeflexwrap_img1.jpg

Ribbon je večnamenska prenosna naprava za segrevanje in hlajenje. Njegova edinstvena oblika in upogljivost mu omogočata, da se ovije okoli posode s hrano ali pijačo in jo segreje oz. ohladi. Lahko ga zvijemo, vzamemo s seboj, razstavimo in celo sestavimo skupaj ter ga uporabimo kot kuhalno ploščo. Na strani pritrjen upravljalnik omogoča preprosto uporabo. Termoelektrične baterije lahko napolnimo ali pa proces polnjenja obrnemo – kadar aparat ni v uporabi, lahko celice v bateriji pretvorijo odvečno toploto nazaj v elektriko.

sousvide_img3.jpg

Navdih za celični kuhalnik Sous-vide predstavlja profesionalni trend počasne priprave hrane. Sous-vide bo za vas ob predhodno nastavljenih urah pripravil okusno zdravo hrano. S pomočjo po vaših željah prirejene internetne in telefonske programske opreme lahko za cel teden vnaprej načrtujete jedilnik (prihranek časa) ter kupujete potrebne sestavine. Sestavine so nepredušno zaprte v plastičnih vrečkah, nato pa postavljene v vodno kopel za 72 ur, kar je običajen čas kuhanja. Točno določena temperatura kuhanja, in sicer okoli 60 °C, je veliko nižja kot pri običajnem kuhanju. Namen je obdržati vsebnost sestavin in doseči zelo natančen nadzor nad kuhanjem.