Pri kuhinjskih tleh je potrebno najti pravo razmerje med lepoto, trpežnostjo in uporabnostjo. Na izbiro pa vedno vpliva tudi cena in velikost tal, ki jih moramo prekriti. Ne pozabite, da po kuhinjskih tleh veliko hodimo, na njih pa lahko hitro končata tudi hrana in voda.

orange_kitchen.jpg

Vinilne talne obloge

Verjetno najbolj prodajane talne obloge za kuhinjo, saj izjemno dolgo trajajo, lahko pa jih je tudi čistiti. Zaradi tehnološkega napredka se je na tržišču v zadnjem času pojavilo še več barv in stilov, po novem pa jih izdelujejo tudi v obliki ploščic.

Keramične ploščice

Še ena možnost, ki jo je zelo lahko čistiti, poleg tega pa praktično vedno deluje elegantno in urejeno. Keramične ploščice so na voljo v kopici vzorcev, barv in stilov, zato jih je mogoče z lahkoto prilagoditi vsakemu notranjemu dizajnu. Sicer so dražje od vinilnih tal, vendar pa tudi delujejo bolj luksuzno.

victoria_hagan_stools.jpg

Laminat

Laminat je v zadnjem času spet bolj priljubljen, tako pa je tudi prav, saj daje videz lesenih tal brez njihove visoke cene in zapletenega vzdrževanja. Poleg tega lahko laminat enostavno položite tudi sami.

Lesena tla

Prava lesena tla so bolj luksuzna verzija laminata. Res so zelo lepa, vendar pa tudi draga, redno pa jih je potrebno še vzdrževati, čistiti in premazovati. Zelo slabo prenašajo vodo in vlago, lahko pa se tudi odrgnejo. So pa zato izredno vzdržljiva in jih lahko obdržite praktično celo življenje.

normandy_teak.jpg

Kamnita tla

Najdražja možnost, ki pa trenutno nudi tudi najbolj zanimiv videz, ki spominja na stare graščine. Cena je seveda odvisna tudi od vrste kamna, končni videz pa od njegove velikosti, barve in oblike.

Usklajenost

Tla uskladite s siceršnjo notranjo opremo. Zelo moderen dizajn se po navadi lepo ujame s keramičnimi ploščicami in laminatom; majhne kuhinje pa vizualno povečajo svetla tla.