Prednosti neskončnega bazena

Neskončni bazeni imajo podporni zid, ki oblikuje zunanji rob bazena, tako da je ta videti, kot da se razteza v neskončnost. Pri plavanju se lahko popolnoma približate robu in od tam opazujete pokrajino pred in pod seboj. Tudi od daleč je videti, kot da se na sredi vrta nahaja voda, ki nato naprej pada v slapu navzdol. Rob bazena se povsem zlije s krajino v ozadju in jo tudi poudari.

infinity_pool_view.jpg

Velikost in obliko bazena lahko popolnoma prilagodite svojim potrebam, željam in razpoložljivim denarnim sredstvom. Izberete lahko denimo majhen okrogel bazen, ki deluje kot masažna kad, ali pa bolj razkošnega in večjega. Neskončni bazen postavite, če imate z vrta lep razgled nad travniki, gozdovi, gorami ali morjem oziroma če imate večji, z rastlinjem poln vrt, ki že sam ustvarja pregrado pred bližnjimi hišami.

infinity_my_pool_1.jpg

Neskončni bazen je lažje vzdrževati, ko ga enkrat vgradite, saj ima filtracijski sistem, ki s pomočjo vodne črpalke omogoča stalno kroženje vode. To pa pravzaprav zmanjša potrebo po večkratnem čiščenju bazena, obenem pa je voda tudi vseskozi v gibanju.

infinity_pool.jpg

Slabosti neskončnega bazena

Čeprav je takšen bazen lepa vrtna dekoracija, pa ima kar nekaj slabosti. Tovrstni bazeni so namreč malo bolj nevarni od običajnih, saj lahko ob manjši neprevidnosti padete z roba, ki ni zavarovan z dodatno ploščo. Niso pa primerni tudi za majhne vrtove, ki nimajo lepega razgleda, saj bi v tem primeru le poudarili sivino bližnjih blokov ali stolpnic.

Poleg tega so takšni bazeni zelo dragi za vgradnjo, saj potrebujejo še dodaten bazenček, kamor se steka vodni slap iz bazena, ter sistem za črpanje vode nazaj. Del stroškov se sicer povrne zaradi manjših stroškov za vzdrževanje, vendar pa so cene popravil in novih delov spet zelo drage.