Osvežite stene

Glede na to, da se običajno največ časa zadržujete v dnevni sobi, jo spremenite v še bolj dinamično in zanimivo. Odločite se za drzne barve sten za televizorjem ali drugimi, enako opaznimi napravami. Poigrajte se z vodoravnimi črtami in živimi barvami. Nov videz sten neverjetno spremeni ozračje celotnega prostora.

livingroomwall2.jpg

Če si želite nekoliko bolj eleganten in klasičen interier, se odločite za tapete ali zidne nalepke. Poskusite izbrati vzorec, ki je v nasprotju s pohištvom, saj ju boste tako medsebojno poudarili. Če izberete tapete z večjim vzorcem, pa naj bodo vseeno bolj diskretne barve.

Novi stari kos pohištva

Vam tako ljubi kos pohištva, ki se mu nikakor ne želite odreči, je morda z leti postal nezanimiv ali dotrajan. Toda zlahka ga osvežite in spremenite v novega tako, da ga prelakirate ali celo poslikate. Za lakiranje si lahko izberete tudi bolj nenavadne barve, kot so srebrna, zlata ali bronasta. Prenovljen kos pohištva pa nato postavite na najbolj opazno mesto v prostoru. Z novo barvo ali poslikavo, bo namreč deloval povsem nov.

golden_sofa.jpg

Poudarek na katerem koli delu doma pa lahko ustvarite tudi z znižanjem stropa, s čimer tudi okrepite učinkovitost razsvetljave. Glede na to, da strop zavzema večjo površino, sprememba ne bo ostala neopažena.

Poživite kuhinjo

Kuhinjo najlažje spremenite s pomočjo dekorativnih tkanin. Kombinirajte vzorce in barve na zavesah, prtih, krpah in oblazinjenih stolih. Dekorativne tkanine prilagodite siceršnjemu stilu notranje opreme kuhinje ali pa ustvarite kontrastni učinek. Prostor lahko preuredite tudi z novimi talnimi oblogami, ki se lahko položijo tudi le na določenem delu tal. Preprosto, vendar učinkovito spremembo pa dosežete tudi z zamenjavo vrat.

kitchen_window_curtains_ideas_10.jpg

Prenovite spalnico in otroško sobo

Videz svoje spalnice spremenite z novo posteljnino, pregrinjali in svetili. Vdihnite ji nekoliko eksotičnega vzdušja: vnesite nenavadne barve in materiale, prižgite dišeče palčke in svečke, postavite nove svetilke s pridušeno svetlobo. 

romantic_hotel_rooms_interior_design_posto_scoutari_patmos_greece_bedrooms_table.jpg

Otroško sobo popestrite z novo barvo sten in posteljnine. Izberite svetle in tople barve; seveda pa jih lahko izberejo tudi sami lastniki sob. Konec koncev je najbolj pomembno, da se v njej dobro počutijo oni.

child_room.jpg

Dekorativne podrobnosti

Novo vzdušje pričarate z različnimi detajli, ki podarijo domu poseben čar. Najlažje vzdušje spremenite s svečniki in dišečimi svečkami, ki podnevi in zvečer ustvarjajo intimno in sproščeno vzdušje. Poslužujte se tudi okrasnih blazin različnih velikosti in barv. Namestite jih povsod − na kavč, klop, posteljo, celo preprogo ... Preoblikovanje doma v prostor za sprostitev ne zahteva velike naložbe, saj spremembe povzročijo že majhne podrobnosti.