Uživanje ob kuhanju

Verjetno imate zunaj prostor za žar, vendar pa piknika ne morete pripravljati ravno vsak dan. Poletna kuhinja pa vam omogoča, da vsakodnevne obroke skuhate ob prijetni sapici in lepem razgledu. Nepogrešljiva je tudi, če velikokrat zabavate goste. V njih lahko namreč obenem pripravljate hrano in sodelujete v razgovoru, ki se odvija ob bližnji jedilni mizi.

summer_kitchen_outdoors_e1302444053248.jpg

Katere elemente mora vsebovati?

Ko načrtujete poletno kuhinjo, pomislite, kakšne obroke po navadi pripravljate. Tako boste vedeli, koliko prostora potrebujete; lažje pa boste izbrali tudi opremo. Če imate le malo prostora, sta dovolj tudi preprost kuhalnik in umivalnik, sekljate pa lahko kar na jedilni mizi. Če pa imate na voljo nekaj več prostora, lahko vanjo postavite še hladilnik in delovni pult.

Pravzaprav lahko poleti kuhinjo in jedilnico tudi povsem preselite. Zunaj lahko postavite tudi omarice za pribor, pečico in celo zamrzovalnik. Tako vam ne bo treba prenašati stvari iz notranje kuhinje v zunanjo in obratno.

summer_kitchen.jpg

Pripravljanje hrane kot družabni dogodek

Predvsem pa je pomemben del poletne kuhinje prostor za druženje. Četudi ga bo uporabljala samo vaša družina, naj ima dovolj veliko mizo, okoli pa postavljene udobne stole. Nekateri se odločijo tudi za klopi, vendar pa stoli omogočajo več mobilnosti in svobode. Ne pozabite tudi na mehke dekorativne blazine. Pazite le, da je jedilni del dovolj odmaknjen, da prisotne ne bo motil morebitni dim iz kuhinje.

kitchen.jpg

Prilagodite jo svojemu proračunu

Ker lahko za opremo poletne kuhinje hitro zapravite precej veliko količino denarja, je najboljše, da si pred nakupom določite svoj proračun, nato pa izbirate v njegovem okviru. Ne pozabite pa, da gre za dolgoročno investicijo, v kateri boste lahko uživali še leta in leta.