Skupina bodočih arhitektov (Luis Alarcon, Aaron Berman, Michael Georgopoulos, Eun Ki Kang, Dayeon Kim, Nicole Kotsis, Jeeun Grace Lee, Aaron Mark, Hylee Oh in Steven Sanchez) je zgradila ta nenavaden večnamenski, tako imenovani vizualni paviljon. Namen zložljivega lesenega paviljona je ustvariti mesto za sproščanje, druženje, prehranjevanje in premišljevanje na vsakem, še tako dolgočasnem vrtu.

visual_permeability_pavilion_3.jpg

Nenavadna oblika

Lesena konstrukcija je oblikovana tako, da so skupaj sestavljene premišljeno zasnovane lesene deske, ki so med seboj pritrjene v večih pregibih. Zavite lesene deščice so bolj podolgovate oblike, na sredini pa imajo izdolbene manjše kroge. Oblika paviljona je na eni strani zaokrožena: tam je idealen kotiček za bolj intimno sproščanje v dvoje, medtem ko na celotni konstrukciji zlahka sedi kar šest ljudi.

visual_permeability_pavilion_2.jpg

Gostota lesenih letvic je različna in ustvarja tri predele paviljona: najgostejše razporejene letvice so namenjene sedenju, srednje goste so mišljene kot naslonjalo za hrbet, najmanj goste pa kot senčno zavetje pred močno sončno svetlobo. Paviljon se tal dotika le minimalno, zato je primeren tudi za manjši vrt.