Cvetlični motivi

Seveda poleti tudi v spalnici ne gre brez cvetličnih motivov. Izberete lahko takšno posteljnino, okrasne blazine ali stenske tapete, najbolje v nežnih pastelnih odtenkih, na primer pastelno sivi, rjavi, rdeči, rumene ali zeleni barvi. Nežni odtenki bodo sprostili in pomirili.

Nevtralna spalnica

Težko boste zgrešili, če spalnico opremite v naravne in nevtralne zemeljske barve. Ohranjajte preproste linije in ne pretiravajte z dekoracijo: dovolj bo že ena večja ali več manjših okrasnih slik nad vzglavjem postelje.

Vijolična spalnica

Kombinacija vijolične in rumene (ali črne) barve je vizualno zelo učinkovita. Dodajte takšno barvo posteljnine ali okrasne prevleke v sicer nevtralno obarvano spalnico. Če na strop pritrdite tudi lepo okrašen lestenec, pa boste dosegli še posebno razkošen videz.

vijolicna_palnica.jpg

Rdeča in zelena barva

Nežni rdeči in zeleni odtenki gredo prav lepo skupaj. Uporabite progaste motive omenjenih barv na tleh in nežne vzorce ene ali druge barve na posteljnini.

Zelena in modra

Če želite bolj dramatičen videz, izberite živo zeleno barvo, ki jo dopolnite z modrimi odtenki. Zelena barva je pravzaprav kar najbolj primerna za poletne dni, saj pomirja in na videz ohlaja prostor.

Zelena in bela

Dobra izbira so tudi zelene in bele barvne kombinacije. Geometrijski vzorci naj bodo še posebnoopazni na posteljnini ali steni, za okras pa po tleh položite zeleno preprogo. Svež šopek zelenja bo lepo poživil celoten prostor.

10_bedroom_839167.jpg

Preprost rustikalni stil

Nežni svetlo modri posteljnini dodajte rumene okrasne blazine ali tako oblazinjen stol. Mešajte različne teksture in uporabite tudi cvetlične vzorce.

Morski motiv

Ustvarite občutek bližine morja kar v domači spalnici. Na leseno posteljo položite modre odeje, za dekoracijo pa na steno namestite pravo veslo. Na posteljo lahko pritrdite še izrezljano leseno ribo, ki vas bo še kako spominjala na morje.

Več fotografij poletnih spalnic si oglejte tukaj.