Talna in namizna svetila

Svetila sobo primerno razsvetlijo, hkrati pa tudi polepšajo. Zanimivo svetilo lahko postavite vsaj v kak kot, zagotovo pa bo dalo prostoru prav posebno noto.

floorlamp.jpg

Dekorativne blazine

Vsaka dnevna soba ima sedežno garnituro, ki deluje povsem prazno, če na njej niso razporejene dekorativne blazine. Ne omejite se le na nekaj blazin. Zberite jih kar kopico, in sicer različnih velikosti, barv in dizajnov.

pink_living_room_1_0307_xlg.jpg

Pladenj

Pladenj je neobhoden dekorativni predmet, saj lahko z njim na privlačnejši način pospravimo manjše predmete, ki bi sicer naključno razporejeni po policah delovali povsem neurejeno. Položimo ga lahko na kavno mizico ali predalnik; enostavno pa ga je tudi dvigniti, ko morate pobrisati prah.

colony_rug_room.jpg

Preproge

Ta privlačen in mehak kos tkanine takoj izboljša videz dnevne sobe, ki zato deluje bolj udobno in prijetno. S preprogami lahko bolj poceni vnesete tudi različne vzorce ali teksture, ki jih lahko nato po občutku menjate. Če z njimi ne boste obložili vsega prostora, je eno priporočljivo položiti vsaj na tla v sedežnem delu.

area_rugs.jpg

Sobne rastline

Kaj pa lahko dejansko poživi prostor bolj kot nekaj zelenja, posajenega v umetelnih cvetličnih lončki? Če mislite, da sobne rastline zahtevajo preveč skrbi, napolnite vsaj vazo z rezanim cvetjem.