Na tržišču obstajajo precej drage električne ali plinske naprave, ki mah uničijo s svojim plamenom oziroma veliko vročino; lotite pa se ga lahko tudi na nekoliko bolj naraven način.

Ročno odstranjevanje

Mah se po navadi nabere ob robovih plošč oziroma v fugah. Tu se namreč sčasoma nabira tudi prst, ki mu v povezavi z dežjem nudi idealne razmere za rast. Če imate nekaj prostega časa, lahko poprimete za orodje ter mah in prst odstrgajte.

18081011_burgon_ball_compact_handled_miracle_block_paving_brush_and_weeder.jpg

Odstranjevanje z vrelo vodo

Vendar pa je takšno odstranjevanje mahu precej naporno. Veliko lažje bi bilo, če bi imeli napravo, ki s pomočjo visokega tlaka čisti z vrelo vodo; najamete pa jo lahko v nekaterih čistilnih servisih. Predvsem je pomembno, da je voda zelo vroča, sicer čiščenje ne bo delovalo; pomanjkljivost  takšnega urejanja okolice pa je, da voda velikokrat izpere fuge, ki jih morate nato nanesti znova.

pressure.jpg

Strojno odstranjevanje

Če pa poznate koga, ki ima gradbeno podjetje, si lahko morda izposodite stroj, ki ima vgrajene ščetke, s katerimi bo popolnoma brez težav odstranil tudi mah, hkrati pa ne bo uporabljal nobenega plamena ali vrele vode, ki bi lahko predstavljala nevarnost.