Zavese ali žaluzije niso dovolj učinkovite, saj ne zaustavljajo škodljivih UV-žarkov in preprečujejo pogled ven. Na splošno so folije za zaščito pred soncem optimalna, cenovno ugodna alternativa oknom z zaščito pred soncem in vročino. Z njimi boste dosegli odlično zaščito pred visokimi temperaturami, UV-sevanjem, nezaželenimi pogledi, bleščanjem in kar je najboljše: znižali boste stroške za ogrevanje in hlajenje.

termi_na_folija_lepljenje_folije_ki_prepre_uje_segrevanje_in_prepre_uje_prepustnost_uv_zarkov_4c1c7729bdad5.jpg

Steklene površine so krive za največje izgube energije. Z zaščitno folijo lahko privarčujete od 10 do 15 odstotkov energije, kar pomeni, da boste v poletnih mesecih plačevali nižji račun za delovanje klimatske naprave in pozimi manj za ogrevanje.

Zunanja zaščitna folija

Tovrstno folijo nalepite na zunanjo stran steklenih površin, da neposredno odseva sončne žarke in tako preprečuje pregrevanje. Zaščitno, zunanjo folijo namestite, če imate nagnjena okna, strešna okna ali steklene dele strehe, pri tem pa pazite, saj je ne pritrdite le na del stekla, temveč po vsej površini.

zascitna_folija_na_oknu.jpg

Notranja zaščitna folija

Notranje protisončne folije so, kot že ime pove, nameščene na steklo z notranje strani. Kovinska folija za zaščito pred soncem od zunaj podnevi deluje kot ogledalo, ščiti pred radovednimi očmi in ima termoizolacijski učinek. Na voljo imate več barv, na primer, zeleno, zlato, bronasto, srebrno, ki vam omogočajo, da spremenite barvo oken skupaj s spremembo odtenka fasade.

Sestava

Katera koli zaščitna folija je zelo tanek poliestrski izdelek, premazan in naparjen z različnimi kovinskimi nanosi in barvnimi pigmenti. Površina folij je pred praskami zaščitena s silikonskim premazom. Imajo tudi različne nizkoemisijske nanose, ki omogočajo, da se pozimi toplota odbija nazaj v ogrevan prostor: kratkovalovno sončno sevanje ne pride v prostor, navzven pa ne prepušča toplote iz notranjosti. Ob montaži zaradi posebnih veziv oblikujejo molekulsko vez s steklom.

prestige_folije_za_zastitu_od_sunca_uz_prolazak_svijetlosti_u_prostor_1261_1.jpg

Lastnosti

Folije za steklo lahko v povprečju zaustavijo do 80 odstotkov sončne toplote in za toliko zmanjšajo tudi neprijeten blesk. Odbijejo od 95 do 100 odstotkov nevarnih UV-žarkov, in to brez velikih izgub naravne svetlobe. Zaradi svoje specifične zgradbe v poletnem času preprečujejo prekomerni vdor sončne toplote ter tako ustvarijo bolj svež in prijetnejši prostor za bivanje.