Ustvarite svoj tropski raj

Zakaj ne bi imeli takšnega občutka vsak dan? Mize poslikajte z rdečimi cvetovi, stene prebarvajte v rumeno, v kote postavite sobne palme, na polici pa razstavite zlate ribice. Zavrzite stare blazine, odeje in zavese ter jih zamenjajte z novimi v kristalno modrih, bleščeče ciklamnih in divje zelenih barvah. Za navdih uporabite fotografije tropskih krajev, ki jih lahko najdete na spletu.

45586_tropical_ecelctic_e1289654746205_1.jpg

Glede na to, da so tropske barve precej močne, jih bodo v svojem interjerju verjetno uporabili samo najbolj hrabri. Vsi drugi pa lahko v tem stilu morda opremijo samo en del domovanja. Precej lahko je denimo uskladiti malo bolj nenavadne tapete. Če pa ste drznejši, izberite progaste; nato pa preproge in dekorativne blazine kupite v eni barvi, zavese in sedežne garniture pa v drugi. Če se odločite tako prebarvati stene, prav tako ne prepleskajte vsakega prostora z drugo divjo barvo, temveč mešajte žive in bolj mirne tone samo ene. Tako bo dom deloval bolj harmonično.

Mnogi imajo radi žive barve, vendar menijo, da bi težko živeli z njimi prav vsak dan. V tem primeru se lahko odločite za bolj svetle in zamolkle tropske odtenke, posebno turkizne, nebeško modre, rumene ali zelene barve. Tako je mogoče dolgočasno domovanje poživiti tudi nekoliko bolj subtilno.

tropical_conservatory11.jpg

Korak naprej: vzorci in mešanje stilov

Če boste izbrali tkanine tropskih barv z vzorci, bo vaš dom takoj nekaj posebnega. Res je takšno opremljanje bolj drzno in lahko povzroči več težav z usklajevanjem, vendar pa lahko tako lažje pritegnete pozornost na poseben del sobe ali pohištva. Vzorce pa lahko vnesete tudi z manjšimi elementi: denimo okvirji, prti, blazinami in zavesami.

Eksotičen interjer daje veliko več svobode pri opremljanju. Mešate lahko različne stile pohištva in notranje opreme, predvsem pa lahko črpate iz več različnih eksotičnih kultur. Kupite lahko moderno pohištvo pa tudi starine, vse pa popestrite še s spominki iz daljnih dežel.

10716_tropical_patterns_e1289654631733.jpg

Več idej za opremljanje v tropskem stilu boste zagotovo našli tudi v naši fotogaleriji.