Britansko podjetje je na tržišče postavilo zelo inovativno idejo. Po novem Britancem sobe namreč ni več potrebno iskati samo na tradicionalen način - prijavijo se lahko tudi na tako imenovani Speed Flatmating (hitro iskanje sostanovalcev). Nov način iskanja doma poudarka ne postavlja na ceni ali samem prostoru, temveč na osebnosti sostanovalcev. Ideja je enostavna. Tako kot se ljudje dobijo na istem mestu in iščejo partnerja, lahko poiščejo tudi sostanovalca.

Dogodke podjetje organizira v prijetnem ozračju, in sicer v lokalu s plesno glasbo; posamezni dogodki pa so razdeljeni glede na lokacijo ponujenih sob. Tisti, ki sobo oddajajo, dobijo belo nalepko, tisti, ki jo iščejo, pa rožnato. V nasprotju z dogodki, kjer ljudje iščejo zmenke, nihče ni prisiljen v pogovor s komerkoli, temveč se po želji približa tujcem, ki se mu zdijo najbolj primerni in zanimivi. Po pričanju udeležencev je na začetku sicer res prisotno nekaj sramežljivosti, vendar pa se vsi kmalu sprostijo, saj spoznajo, da so v istem prostoru zaradi skupnega cilja.

speedflatmating037.jpg

Ideja je kmalu postala velika uspešnica in se iz Manchestra bliskovito razširila po celi državi. To leto podjetje denimo pričakuje, da bodo njihovi dogodki gostili kar 17 tisoč različnih ljudi. Vsekakor mnoge pritegne veliko bolj prijeten način iskanja, hkrati pa se tako lahko izognejo mnogim prevaram, nenavadnim najemodajalcem in stanovanjem, ki so že oddana.