Kako torej urediti še posebno lep dom, če nimate velikega proračuna?

Prepleskajte stene

Pleskanje ni drago, lahko pa popolnoma spremeni domovanje. Premislite, kakšne barve lahko uporabite ter kako jih lahko kombinirate s pohištvom. Če pa trenutno ne želite tolikšnega packanja, lahko podoben učinek dosežete že z dobro izbranim umetniškim delom.

pink_ceiling_paint_color.jpg

Premislite, kako lahko uporabite, kar že imate

Nič vas ne stane, če dobro pogledate ureditev svojih prostorov. Morda se vam utrne ideja, kako lahko pohištvo ali dekorativne predmete premakneti tako, da bo soba še bolj privlačna. Če je kakšen kos pohištva še posebno obrabljen, lahko morda živite tudi brez njega. Bolj prijeten dom je namreč tudi bolj zračen in manj nametan. Manj je lahko resnično več.

Pametno izberite svetila

Zanimiva svetila lahko pritegnejo vso pozornost in resnično polepšajo sicer morda povsem nezanimiv interjer.

pendant_lighting1.jpg

Kupite nove dekorativne blazine

Morda si ne morete privoščiti novega kavča, naslonjača ali postelje, toda gotovo lahko poiščete zanimive dekorativne blazine in z njimi videz spalnice ali dnevne sobe povsem spremenite.

Spite v stilu

Spalnica nas mora pomirjati in razveseljevati; toda če je ne morete prenoviti, si lahko privoščite vsaj novo vzglavje. Preizkusite žive barve in divje vzorce. Luksuzno pa deluje tudi umetno usnje. Če vam ostane še kaj denarja, kupite ujemajočo se posteljnino.

Namestite ogledala

Če si ne morete privoščiti umetniških del, je rešitev lahko ogledalo. Lep okvir je mogoče najti že v najbolj preprosti prodajalni, svojo srečo pa lahko preizkusite tudi na bolšjem sejmu. Poskusite jih postaviti več skupaj.

mioletto_modern_bedroom_sleeping_design_concept_3.jpg

Ne zadovoljite se z majhnim

Tudi če ima vaš dom le malo kvadratov, razmislite o velikem umetniškem delu. Nekaj velikega v stanovanje namreč pripelje neverjeten občutek luksuza. Uokvirite lahko tudi plakat ali fotografijo; ni namreč pomembna cena, ampak velikost.

Naučite se prenavljati

Če že ne morete izbrati novih stolov, pa si lahko čas morda krajšate s prenavljanjem starih. Lahko jih obrusite, prebarvate in zamenjate tkanino na sedežu in naslonjalu. Tudi v tem primeru lahko preizkusite kak zanimiv vzorec.

Preglejte okna

Prostor lahko pomembno spremeni dekoracija okna. Poglejte, kakšne so vaše zavese. Bi bil morda prostor bolj privlačen z bolj prosojnimi zavesami, ki bi prepuščale več spomladanske svetlobe? Morda lahko preizkusite prosojne zavese v barvah, denimo temno rožnati, ali kupite nova potiskana senčila. Pravilno izbrane zavese in senčila lahko prostoru podelijo veliko elegance.

roll_up_bamboo_shades_window_design.jpg

Izdelajte umetniška dela

Če pa imate vsaj nekaj talenta, lahko morda umetniška dela ustvarite tudi sami. Za dober portret ali veduto je sicer potrebno kar nekaj znanja, toda morda se lahko preizkusite v ekspresionizmu in s kombinacijo različnih barv ustvarite abstraktno, a privlačno umetnino.