Gospodarske situacije ne moremo spremeniti, vendar pa smo morda lahko bolj ustvarjalni in tako si obetamo, da bomo nepremičnino prodali hitreje.

Pripravite nepremičnino za prodajo

Na kupca naredite dober prvi vtis, zato svojo nepremičnino dobro očistite, pospravite vse, kar je neprivlačno, in odstranite vse, kar je polomljeno in pokvarjeno. Pametno vložite nekaj denarja tudi v nakup novih elementov, ki bodo nepremičnino pri priči polepšali.

marco_meneguzzi_masculine_interior_design_patio_outdoor.jpg

Postavite pravo ceno

V gospodarstvu, ki stoji na trhlih nogah, taktika postavljanja višje cene, ki se nato skozi pogajanja zniža, ni več primerna. Večina kupcev si namreč nepremičnin, ki so ocenjene nad njihovimi finančnimi zmožnostmi, niti ne ogleda. Pri postavljanju cene vam lahko pomaga nepremičninski agent, ogledate pa si lahko tudi, kako so ocenjene podobne nepremičnine na tržišču.

Čim več oglašujte

Če boste za prodajo najeli nepremičninskega agenta, bo za oglaševanje poskrbel sam; sicer pa svojo ponudbo postavite v vse mogoče časopise in na različne internetne strani. Delite tudi letake, lepite plakate in prosite znance in prijatelje, da razširijo vest. Pri oglaševanju se osredotočite samo na pozitivne strani svoje nepremičnine.

beautiful_dream_house_exterior_plans.jpg

Bodite potrpežljivi, pa tudi prilagodljivi

Na trgu nepremičnin morate biti potrpežljivi, saj nepremičnine verjetno ne boste prodali jutri, hkrati pa tudi prilagodljivi. Naj vas ne užali, če potencialni kupec želi znižati postavljeno ceno. To samo pomeni, da ga vaša ponudba zanima.